Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GAMLE DONALD-POCKET BLIR SOM NYE (19.09.08 )

Egmont markerer Donald Pockets 40 års jubileum ved å lansere en ny bokserie.

Av: Trond Sätre

Serien får navnet ”Donald Pocket – Luksusutgaven” og skal gjenutgi de tidligste pocketbøkene i kronologisk rekkefølge. Donald Pocket begynte å utkomme på norsk i 1968, og var helt fra starten dedikert til den rikholdige italienske produksjonen av Donald Duck- og Mikke Mus-historier. Per av i dag er serien oppe i 350 utgivelser, og det kommer ei ny bok hver måned. Egmont hevder at DP er den mestselgende bokserien i Norge gjennom tidene. I alle fall er den en av de mest stabile Disney-titlene, både hva fartstid, utgivelsesfrekvens og salgstall angår.

De nye luksusutgavene er innbundet og kommer selvsagt til å ha ekstramateriale i form av redaksjonelle artikler og annen bakgrunnsinformasjon. Således kan de til en viss grad sammenliknes med Donald Duck & Cos årgangsbøker. I tillegg er historiene fargelagt og tekstet på nytt, og bøkene har også større format enn originalene.

divider
 1. Litt på gjerdet i forhold til desse. Sjekka Inducks, og der er jo mykje bra i dei første bøkene. Carpi, Scarpa, Massimo DaVita og litt Strobl og Barks. Men der er jo ein del med som ikkje er fullt så interessant. Er detta ein ny serie med 400 kroners bøker? Kunne ha tenkt meg dei viss det var meir i ein 100-150 kroners klassen. Og mens eg drøymer …


  knut robert knutsen    19. September 2008, 22:55    #
 2. Nei, det ser ut til at prisen blir 300 i butikken og 230 på abonnement


  Trond Sätre    20. September 2008, 12:02    #
 3. Kan det være noe marked for en slik serie? Skulle tro voksne folk hadde bedre ting å bruke pengene sine på. Antar at man med en slik pris peiler seg inn på et voksent publikum.


  Tor    22. September 2008, 19:39    #
 4. Det er jo masse bra i dei bøkene, då, men eg hadde sett meir pris på om dei hadde redigert dei ned slik at ein berre fekk kremen med i bokserien. Ein kunne lett ha redigert vekk halvparten av historiane. Men det går vel inn i “komplettist” perspektivet deira. Skulle gjerne ha gitt 300 kroner for 300 siders hardcover-pockets med Cavazzano eller diverse andre, med det ekstramaterialet det vert ymta om. Men viss ein skal ha med alt, så er det lengre mellom godbitane. Det vert litt mellom 2 stolar for meg. Eg hadde vore interessert i bøkene slik dei er for ein mindre pris, eller med eit utval av berre dei beste til den prisen dei er no. Dette er eit vurderingsprosjekt.


  knut robert knutsen    22. September 2008, 21:10    #
 5. Hørte om denne serien for første gang for noen måneder siden og var klar for å starte et abo. Tok utgangspunkt i forrige DD julehistorie bok. Siden den er i hardcover og har samme tykkelse som en pocket, så tenkte jeg at siden en slik kun kostet 59,50 i 2007 så ville de nye bøkene kanskje koste toppen rundt 150kr og det var jeg villig til å betale. Når prisen ender opp med å være mer enn 100kr dyrere (inkl. porto) enn jeg regnet med så er det ikke lenger særlig interessant.

  Som Knut Robert er inn på så er det ofte fler dårlige enn gode historier pr. pocket. Selv drømmer jeg om Romano Scarpas samlede verk isteden. DET ville jeg gledelig betalt 300kr pr bok for.


  chrisron    23. September 2008, 02:12    #
 6. Hvis bare en del av pocket-historiene skulle vært med i et slikt samleverk: Hvem skulle ha bestemt hvilke historier som er “kremen”, godbiter eller gode/dårlige? De som evt. skal ta en nedredigering, en avgjørelse om hvilke serier som skal være med eller ikke, ville fått en svært vanskelig oppgave. Da ville det garantert kommet klager på at “min” favoritthistorie mangler…ikke sant? Mange har sikkert sterke Donald Pocket-minner fra oppveksten og det er ofte flere grunner til at en historie huskes eller er spesiell, og det meste er subjektivt.


  jostein hansen    23. September 2008, 09:59    #
 7. Det er klart. Sjølv vil eg kanskje vere meir bastant i vurderinga av kven som er gode teiknarar eller ikkje, men så veit eg og at enkelte av mine favorittar kanskje ikkje når opp heller. Som eg sa i mitt tidlegare innlegg så er det eit vurderingsspørsmål. Personleg, så viss eg skal ut med 300 kroner boka så vil eg heller ha noko som har berre ein teiknar, slik som Hall of Fame bøkene. Til lavare pris, så hadde eg heller vurdert det. Men det spelar lita rolle, eg har allereie lest pocketane.


  Knut Robert Knutsen    23. September 2008, 13:27    #
 8. Donald Pocket har jo ikke vært verd å lese på mange, mange år, men de første 30 var jo slett ikke ille. Det er bare én Barks noensinne i Donald Pocket, da.

  De første pocketene hadde gjerne en rød tråd, ofte som rammefortelling som begynner med at Skrue er sint på Donald, og slutter med at Donald må komme seg unna, og innimellom får vi vite årsaken. Historiene var mer komplekse før, og krevde litt mer av leseren.


  Rolf Marvin Bøe Lindgren    27. September 2008, 17:13    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)