Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

M MED MERE (26.09.08 )

Når Mads Eriksen skal dokumenteres med egne samlebøker, blir det moro. Mperiet slår tilbake er en praktbok som fortjener å ligge under mange juletrær i desember.

Av: Kristian Hellesund

Med M: De første årene serverte Schibsted Forlagene en ordentlig godbit i fjor. Den første samleboken med Mads Eriksens tegneserie var en utmerket dokumentasjon over trondheimstegnerens oppstart med M-serien og ulike andre prosjekter.

Et navnebytte senere følger Schibsted Forlag opp tråden i samleboken M: Mperiet slår tilbake. Tegneserien M når nye høyder i denne boken, og en leken Mads Eriksen blander selvbiografiske elementer med populærkultur, trivialiteter, skråblikk på hverdagen og bøttevis av overraskende poenger. Eriksen er en glimrende tegner, og fantasien hans er så boblende og kreativ at det er en fryd å sette seg ned med denne boken. Joda, M er en glimrende tegneserie i dag, men den var da ikke dårlig da innholdet i denne boken ble laget. Snarere tvert imot. Dette er norske stripeserier av meget høy kvalitet.

Med det er ikke bare M i denne boken. Alle helsidene med Gnom er samlet her, og Mads Eriksens sprell fra tegneserieheftet Smult holder utrolig høy standard fremdeles. M: De første årene var en meget vellykket samling, og Mperiet slår tilbake holder den samme høye standarden. Denne boken anbefales på det aller sterkeste, men ta for all del med deg den første boken også. M-bokserien bør være komplett i hyllen!

M: Mperiet slår tilbake
Av: Mads Eriksen
ISBN 978-82-516-3304-8
180 sider
298 kroner
Schibsted Forlag

divider
  1. Mads har en flott strek og en masse artige poenger, men jeg må innrømme at det er mye jeg ikke skjønner. Kanskje det kunne vært et forklarende tillegg bak i boka?
    I månedsheftet “M” kan det for oss med lesebriller være litt slitsomt å lese teksten, i bokformat blir det mye lettere.


    Øyvind B    28. September 2008, 09:27    #
  2. Glimrende forslag! I Nemi-bøkene kunne detogså vært praktisk med et noteapparat der Lise henviser til de stedene hun har hentet de gagsene som faktisk er morsomme fra.


    Tor    8. October 2008, 21:32    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)