Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

KOLLEKTIVET TAR AV ( 6.10.08 )

I samleboken Borte bra, hjemme fest er Schibsted Forlag nådd frem til Kollektivet-serier fra 2004 og 2005. Det er her Kollektivet virkelig får satt seg, og boken inneholder flere perler med tegneserien til Torbjørn Lien.

Av: Kristian Hellesund

Kollektivet kjører videre med tredje samlebok nå i høst. Borte bra, hjemme fest har fokus på tegneserier fra 2004 og 2005, og for Torbjørn Liens karakterer betyr det nye runder med begersvinging, krangel og musikk fra ymse stilarter. I tillegg til striper og korte historier fra denne perioden, gjengir samleboken også hovedhistoriene fra albumet Huset med de rare i og juleheftet Gale jul fra 2004.

Torbjørn Lien og Kollektivet byr på freske humoristiske fraspark i boken. Det er mye å le av her. Mounirs mange skråblikk på sitt eget liv og Ronnys evinnelige dameproblemer fortsetter, mens Grys vanskelige forhold til badevekten også er en humoristisk gjenganger. Lien tar utgangspunkt i hverdagsproblemer det går an å kjenne seg igjen i, mens karakterene hans får dratt problemstillingene så langt ut at lattermusklene stadig får brynt seg.


Med beboere som dette, er det ikke rart at Torbjørn Lien lett kan skape humoristiske innslag fra kollektivet sitt.

Samtidig viser Torbjørn Lien at det ikke bare er Frode Øverli og Pondus som videreutvikler tegneserien sin. Også Kollektivet har gjennomført viktige forandringer underveis. I denne boken får vi for eksempel se bruddet mellom Ronny og Kisse, introduksjonen av Grys nye kjæreste Emma som innflytter i huset og de første møtene med Kisses bror Jens. I tillegg inneholder boken historier som viser mer av bakgrunnshistoriene til tegneseriefigurene. Lien får også tid til å eksperimentere med tegneserien sin. Blant annet får vi se Ronny i aksjon som Spider-Man, Darth Vader og Shakespeares Romeo. Morsomt!

Borte bra, hjemme fest er den beste av Kollektivet-bøkene så langt. På dette punktet i Kollektivets tidslinje har figurene satt seg, og Torbjørn Lien kan leke seg med både karakterene, tematikk og lay-out. Det gjør han stort sett med både dyktighet og hell, og det er ikke uten grunn at Kollektivet er godt plassert som en av Norges ledende humoristiske stripeserier.

Kollektivet bok 3: Borte bra, hjemme fest
ISBN 978-82-516-3315-4
180 sider
298 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)