Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

INNHOLDSRIK TEGNESERIEHØST (18.10.08 )

En rekke tegneserieutgivelser er på gang i Norge denne høsten. Blant annet er From Hell av Alan Moore og Eddie Campbell ute i norsk språkdrakt, mens Nemi, Nebelgrad Blues og Kanon 3 er blant de norske titlene som inntar tegneseriehyllene.

Av: Kristian Hellesund

Bokhøsten er over oss, og også innen den niende kunstart er det mye på gang. Egmont Serieforlaget kan blant annet by på Pondus. Åttende bok i bokserien til Frode Øverli, 8. divisjon, er allerede i salg, og senere denne måneden dukker andre bok i bokserie nummer 2, Eliteserien, opp.

Martin Kellermans Rocky fyller 10 år som tegneserie i år, og Egmont benytter muligheten til en samlebok der forlaget presenterer Rocky-striper i utvalg. Også Ernie av Bud Grace har fått egen jubileumsbok i år, mens Lise Myhres Nemi er ute med samlebok nummer 4, Skumle damen. Lars Lauvik er også kommet til fjerde samlebok. I Lavmål mot nye høyder samles Lauviks bravader med både Eon, Wildlife og Oppgulp. Karine Haaland ligger et skritt foran med sin samlebok nummer 5, som har fått tittelen Piray: Naiv og brutal. Ellers byr bokhøsten fra Egmont på første samlebok med Zofies verden og andre bok av Rex Rudi.

Egmont Serieforlagets tegneserieromanbokklubb Serieverket kjører videre, og akkurat nå er Moebius aktuell med en samlebok av Inkalen: John Difools eventyr, der serieskaperen samarbeider med Jodorowski. I høst har også Serieverket gitt ut bok 2 med Losers (Dårlige odds), mens Shaun Tans Ankomsten også er på vei til klubbmedlemmene. Før nyttårsskiftet kommer i tillegg en ny bok med 100 Bullets av Brian Azzarello og Eduardo Risso, opplyser Serieverket-redaktør Iselin Røsjø Evensen til Serienett.

Blueberry-bokserien kjører også videre, og tidligere i år var albumet Apasjer av Jean Giraud tilgjengelig på norsk for første gang i bind 14 av Legenden om Blueberry. Den nyeste boken i serien er Veien til Atlanta med serier av Francois Corteggiani, Colin Wilson og Michel Blanc-Dumont. Donaldister får også sitt gjennom blant annet den nye Donaldpocket-serien i luksusutgave og storformatboken Donald Duck: Den store boken, der forlaget samler mange gode historier om tegneseriefiguren. I følge Egmont er dette første bok i “en serie tilegnet kjente og viktige skikkelser i Andeby”.

Erik Falk hos Jippi forlag forteller til Serienett at tegneserieantologien Forresten kommer med ny utgave i høst. Falk opplyser også at Nebelgrad Blues del 4 av Sigbjørn Lilleeng er på vei. Utgivelsen vil være i bokformat. Lilleeng opplyser selv på hjemmesiden sin at de tre første heftene av Nebelgrad Blues i tillegg kommer i egen samlebok før jul.

Schibsted Forlag fortsetter med sine bokserier, og i høst har bok 2 med M og bok 3 med Kollektivet inntatt bokhyllene. Det danske forlaget Faraos Cigarer har også inntatt Norge, og forlaget kan allerede by på den prisbelønte tegneserieromanen From Hell av Alan Moore og Eddie Campbell. Prisbelønnet er også Lars Fiske og Steffen Kverneland, som etter det Serienett kjenner til vil slippe bok nummer 3 av Kanon på No Comprendo Press denne høsten. No Comprendo ga for øvrig ut Pushwagners Soft City tidligere i år, og i følge Dagbladet kommer Christopher Nielsen med Hold Brillan-albumet Bygdegutar i november.

Ellers er Gyldendal ute med bok 3 av Osamu Tezukas Buddha denne høsten, mens Vigmostad & Bjørke byr på blant annet Varg Veum-albumet Hevneren fra Solbris av Gunnar Staalesen og Mike Collins samt sjette album med Miranda av InkaLill, De sorte alvene. Forlaget har også gitt ut en samlebok med de fire første albumene av InkaLills Ridderne av Dor.

divider
 1. Jeg gleder meg også utrolig mye til Nebelgrad Blues 4!!


  Aleksander Dokkeberg    20. October 2008, 21:28    #
 2. Jeg reagerer litt på at “Eliteserien” kommer så ofte (2 eller 3 ganger i året), i motsetling til de vanlige årlige samlingene. Det virker som om forlaget vil melke serien mest mulig mens den er på topp. Det at “rivalen” Schibsted har hånd om de første bøkene virker muligens inn her også...

  Det er litt synd at de mest spennende utgivelsene kun blir tilgjengelige som bøker til 3-500 kr, slik at vanlige seriekjøpere får sett disse. At lokale bokhandlere kan bestille disse er ikke godt nok, da “vanlige” kunder kun vil gå ut fra hva som står i hyllene.

  På den annen side, vil nok mange av disse utgivelsene ikke ha så bred appell at en hefteutgivelse ville lønne seg.

  Og Serienett vil forhåpentligvis hjelpe litt på oppmerksomhet om ulike utgivelser som kommer.


  Frank Flæsland    26. October 2008, 15:11    #
 3. Jeg tror ikke Eliteserien kommer med mer enn en bok i året. Det har allerede gått et år siden bok 1.


  Øyvind B    26. October 2008, 16:08    #
 4. I følge anmeldelse av bok 1 som kom i mai her på serienett var det planlagt opptil 3 bøker i året av denne serien.


  Frank Flæsland    27. October 2008, 03:26    #
 5. Ingen er til å stole på, spesielt ikke hukommelsen, jeg tok feil angående Eliteserien. Men la oss håpe at bok to følger i det lovende sporet til bok en.


  Øyvind B    27. October 2008, 22:27    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)