Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

JUBILANT SOM SNERRER ( 2.11.08 )

I ti år Rocky av Martin Kellerman eksistert som tegneserie. Nå er smakebiter fra serien samlet i en egen, velredigert jubileumsbok.

Av: Kristian Hellesund

Mens Rocky inntar fjernsyn og DVD som animasjonsserie, tar Egmont Serieforlaget frem bakspeilet med en stor, innbundet praktbok og viser smakebiter fra tegneserien med samme navn. Martin Kellerman har gjennom ti år levert selvbiografiske historier i tegneserieform, der han har valgt å presentere seg selv og persongalleriet som dyr.

Bikkjen Rocky er på mange måter et samfunnsspeil. Vi møter et miljø mange unge voksne kan kjenne seg igjen i, der angst, frustrasjoner, kjærlighetsproblematikk, fyll, musikk og ferier er noen av ingrediensene. Serien er i høyeste grad subjektiv, og Rockys syn på verden er samfunnskritikk, hverdagsfilosofi og vås i en troverdig og humoristisk ramme.

I jubileumsboken Rocky 10 år: Utvalgte serier 1998-2008 har Egmont Serieforlaget samlet Rocky-tegneserier år for år. Hvert år er innledet av skribenter, som setter frem sine tanker omkring Rocky. Ikke alt er like interessant, men Erik Møllers Solheims opplevelser som Rocky-redaktør og oversetter Dag E. Gravems betraktninger fremstår som ekstra lesverdige. Det er også Martin Kellermans åpenhjertige tilbakeblikk på oppveksten og starten som serieskaper. Ellers er det gjengitt en rekke Rocky-forsider, og innimellom dukker det opp små fakta omkring Rocky.

Men det er tegneseriene som har fokus i jubileumsboken. Tegneseriene er trykt i storformat i farger på lekkert papir. Her presenteres høydepunkt etter høydepunkt, og en kombinasjon av gjensynsglede og latterkick fører leseren videre i boken. Som bonus får man også smakebiter fra Kellermans serier for svensk Pyton, der den halvmorsomme tegneserien om Pelle Sjanseløs viser at det er flere enn Frode Øverli som tar for seg serieskapere in spe.

Rocky som tegneserie er både morsom, interessant og tankevekkende, og en slik velpresentert kavalkade av Rockys beste er av særdeles høy standard. Jubileumsboken er herved anbefalt – selv om du har Rocky komplett på norsk fra før!

Rocky 10 år. Utvalgte serier 1998-2008.
Av: Martin Kellerman
ISBN 978-82-429-3794-0
296 sider
349 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)