Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NYTT ØVERLI-DYPDYKK ( 2.11.08 )

Andre bind av Frode Øverlis Pondus-bokserie Eliteserien er i salg. Også dette bindet kan by på Øverlis tegneserier i kronologisk rekkefølge med masse interessant ekstramateriale.

Av: Kristian Hellesund

Alle som ikke ønsker å betale et firesifret beløp på internettauksjoner for Pondus-albumet Alt for Norge fra 1998, har nå fått et fullgodt alternativ. Andre bind i Pondus-bokserien Eliteserien trykker nemlig spesialhistorien fra albumet sammen med resten av innholdet. Det hele er tilrettelagt med bakgrunnsstoff og kommentarer fra serieskaperen selv. Nå er ikke historien “Alt for Norge” like interessant som etterspørselen etter albumet skulle tilsi. Frode Øverli når høyere nivåer med senere spesialhistorier, men tanken om å publisere kreti og pleti med Pondus mellom stive permer er helt riktig. Det er tross alt det som har vært det største ankepunktet ved den andre bokserien med Pondus, der ulike historier fra julehefter og album har manglet.

Det er mer enn Alt for Norge i bind 2 av Eliteserien. Den kronologiske publiseringen av Pondus-striper i farger fortsetter, Øverli selv kommenterer en rekke av tegneseriene sine, og mye redaksjonelt stoff setter tegneserier og Pondus-historikk i sammenheng. I tillegg får vi eksempler fra tegneserien Micro Jacobsen, ulike avisillustrasjoner og glimt fra Riskhospitalet. De små smakebitene viser at det tross alt er Pondus som er Øverlis hovedverk. Selv i denne boken, der Pondus-stripene ennå ikke har fått sin endelige form og tegnestil, faller Riskhospitalet gjennom som en mindre interessant serie. Det til tross for artige tegninger, til tider lattervekkende crazykomikk og god flyt fra rute til rute.

Uansett er det som en dokumentasjon av Frode Øverli og hans virke som serieskaper Eliteserien fungerer best. Også bind 2 er et ordentlig praktverk med massevis av godt innhold. Presentasjonen er glimrende, og det redaksjonelle håndverket av høy kvalitet. Innholdet er mer som en godtepose. Noen biter velger man bort, men det er helheten som teller. Eliteserien er den beste Pondus-bokserien, og det er kun prisnivået som trekker ned hvis man allerede har betalt en god bunke hundrelapper for de åtte bøkene som er kommet i den andre bokserien. Bind 2 av Eliteserien er som oppfølgere flest. Den første var best, men det betyr ikke at nummer to er dårlig.

Pondus: Eliteserien 2
Av: Frode Øverli
ISBN 978-82-429-3700-1
208 sider
399 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)