Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NYTT SOLDATHEFTE ( 6.11.08 )

Også i år satser Tillitsmannsordningen i Forsvaret og Schibsted Forlag på et eget tegneseriehefte for soldatene. Denne gangen er målet å forbedre situasjonen for kvinner i Forsvaret.

Av: Kristian Hellesund

En ny soldataksjon er satt i verk, og også i år er tegneserier en del av aksjonen. Under navnet “Dream Team” skal årets aksjon ha fokus på kvinner i forsvaret, og som vanlig vil et eget tegneseriehefte deles ut til Forsvarets soldater. Denne gangen er det tegneserier som Mads Eriksens M, Kollektivet av Torbjørn Lien, Singel og sugen av Charlotte Helgeland og Arne And av Charlie Christensen som er publisert i heftet, som har fått tittelen Soldat 08/09. Andre bidragsytere er Jim Toomey med Lagunen, Nina Hemmingsson og argentinske Quino.

-Årets soldataksjon tar for seg et tema som er særdeles viktig og aktuelt. Vi har i år sett en stor økning av andelen kvinner inne til førstegangstjeneste, som et resultat av at kvinner for første gang er kalt inn til frivillig sesjon. Derfor kan man si at Forsvaret på mange måter er inne i et eksamensår hvor Forsvaret må vise at vi er en moderne organisasjon med plass til begge kjønn. Tegneserieheftet er en morsom og annerledes måte å formidle budskapet på, forteller landstillitsvalgt Steffen Rogstad i en pressemelding.

divider
  1. Gratis tegneserier i forsvaret er som kjerringa mot strømmen – det er ikke alt som var bedre under krigen.
    Da jeg var i militæret, det er nå en god stund siden, måtte vi pante tomflasker for å få kjøpt lesestoff. Utvalget på moen var heller ikke så bra under den kalde krigen, man kunne velge i Billy, Fantomet og magasinene til porno-Hagen.


    Øyvind B    7. November 2008, 12:37    #
  2. Men i de Virkelig Gamle Dager – da jeg var i militæret – måtte vi hogge ved til Herr Løwenskiold for å få lommepenger til mat og blader. Og det eneste vi fikk kjøpe var Verdensrevyen og Illustrert Familieblad. Og de putta vi i støvlene så vi ikke skulle fryse ihjel mens vi lå på Finnskogen og sloss mot svenske russere.


    Spacedog    15. November 2008, 19:57    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)