Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GJENSYN MED HULK ( 8.11.08 )

Neste uke er Hulk tilbake i norske bladhyller. Det er Schibsted Forlag som fronter den grønne kolossen i heftet Marvel Spesial.

Av: Kristian Hellesund

Tegneserieheftet Hulk var på åttitallet en av de bestselgende superhelttitlene i norske bladhyller. Siden den gang har det vært lite Hulk å se på det norske tegneseriemarkedet, men en og annen opptreden har det blitt. Forrige gang var i sommer, da Schibsted Forlag ga ut tegneserieromanen Hulk: Grå av Jeph Loeb og Tim Sale.

Mandag 10. november kan norske tegneserielesere på ny stifte bekjentskap med Hulk. Denne gangen figurerer den grønne giganten i Schibsteds hefte Marvel Spesial, som tidligere i år har hatt fokus på Marvels mutanthelter X-Men og Wolverine. Forlaget har ikke opplyst om Hulk-opptredenen i Marvel Spesial nr. 11/2008 er en engangsforeteelse, eller om det er flere opptredener på gang ved en senere anledning. Historiene som skal trykkes, er etter det Serienett kjenner til, hentet fra det amerikanske tegneserieheftet Marvel Adventures: Hulk, der Marvel presenterer en nyversjon av opprinnelseshistorien til kolossen. Denne er laget av Paul Benjamin (manus), David Nakayama (tegninger) og Wil Quintana (tusj).

Men det er mer variasjon fra Marveluniverset på gang i Marvel Spesial. Marvel Spesial nr. 12/2008 vil inneholde historier med Iron Man, mens man etter det Serienett erfarer blant annet skal trykke tegneserier med Wolverine i tittelen neste år.

Oppdatert 9. november klokken 2030 med forsidebilde av Marvel Spesial nr. 11/2008.

divider
 1. Snakk om å være på etterskudd. Schibsted burde hatt denne utgivelsen i salg da Hulk filmen kom tidligere i år. Og Iron Man bladet burde vært i salg da filmen var på kino.


  Arne Birger    8. November 2008, 22:08    #
 2. Spiller ingen rolle. Den tiden da filmene løftet seriesalget er over…


  JK    9. November 2008, 05:16    #
 3. Tror nok at de som er 11 år også går under betegnelsen “yngre”.
  Og den aldergrensen er helt i utakt med filmens innhold, siden er så sterk personlighet som Hulk klar oppfattes ganske forskjellig i tegneserie og på film. Eller…?


  jostein hansen    11. November 2008, 11:03    #
 4. Etter min mening så undervurderer du superheltsjangeren og historiemulighetene som ligger i den. Det er veldig lett å bare avfeie sjangertropene på den måten du gjør, men det betyr ikke at de kan bli brukt i et engasjerende narrativ. Tanken som slår meg hver gang jeg leser noe ala “superhelter er jo bare—” etc er at de sannsynligvis ikke har lest Grant Morrison. Man kan bringe vitalitet, kreativitet og dybde til superheltsjangeren og Morrison er en forfatter som gjør det ved nesten hver eneste sving.

  Men det er sikkert nok av selvbiografiske tegneserier til å oppta tiden din.


  Morten Hagen Tveit    11. November 2008, 19:41    #
 5. >Spiller ingen rolle. Den tiden da filmene løftet seriesalget er over…

  Si ikke det. Se bare på hva som skjer med Watchmen i USA, hvor man etter enorm etterspørsel grunnet traileren til filmversjonen har valgt å trykke en million nye eksemplarer av boken.

  Det viser i alle fall at miraklenes tid ikke er forbi helt ennå.


  Paul Andreas Jonassen    11. November 2008, 21:59    #
 6. Jeg tenker på dette pottitlandet her og ikke USA. Det er dessuten enorm forskjell på Hulk/Iron Man og fornyet interesse med det som går for å være den beste graphic novel i tegneseriens historie. Den selger tross alt rimelig godt fra før av (det var rapportert salg av 100 000 i fjor) Og, opptrykk av en million eks vil i norsk målestokk tilsvare ca 15.000 kopier her, hvilket vel skulle tilsvare det man solgte av den første Spider-Man filmspesialen. Dog, husk at mye av denne interessen kommer fra butikker som tar inn bøker og det er ikke gitt at DE selger unna den millionen med det første (selv om man håper det…). Det er også første gang dette skjer som følge av en trailer, men det befester vel bare den posisjonen Watchmen har.


  JK    12. November 2008, 01:30    #
 7. Tar sjølkritikk og innrømmer at jeg til tider var usaklig. Er allikevel uenig med deg i at de fleste kostymene ser latterlige ut. Det er selvsagt noen, men de fleste er destillerte ikoner som representerer lett gjenkjennelige arketyper.

  Er dog enig med deg i at kostymene sjelden funker på film, rett og slett fordi i tegneserier ser vi kostymet gjennom øynene til den som tegner det. I filmer ser vi et menneske I kostymet, ikke en representasjon av det og det tror jeg kan være litt disharmonisk når man prøver å fortelle en historie (og kan være grunnen til at Iron Man fikk så stor suksess).

  Selv tror jeg ikke kostymene har så mye med voksne menneskers holdning til superhelthistorier å gjøre. Det er veldig lett å generalisere slik vi holder på nå, men det fungerer greit for å illustrere poengene vi vil frem til og jeg forstår hva du mener. Selv tror jeg endel av årsaken til at sjangeren er hvor den er i dag, er den beryktede comics code. Det er mye snodige og rare tegneserier fra den eraen, men alt i alt setter historiene fra den tiden en noe lav standard og den hemmet veksten til sjangeren noe.

  Dette er et litt for stort tema til at jeg vil vie så mye tid til det i kommentarfeltet her, men jeg håper du forstår hva jeg vil frem til og jeg tror vi stort sett er enige.


  Morten Hagen Tveit    12. November 2008, 16:40    #
 8. Superheltdrakter etter den første Batman-filmen har sett rimelig bra ut med mindre det har vært en råtten lavbudsjettsfilm. Ny teknologi innenfor tekstil og plaststøp osv. har gjort at det meste er mulig. Det som er synd er at de ennå ikke har klart å lage en troverdig troverdig Hulk…


  JK    13. November 2008, 03:16    #
 9. Finnes en troverdig Hulk? Mmmm…kanskje. Men jeg er temmelig usikker på hvordan han skal fremstå, må jeg nok innrømme.


  jostein hansen    16. November 2008, 20:57    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)