Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FANTOMET NETTOPP NÅ (10.11.08 )

Flotte tegninger gjør ikke en bra historie, mener Serienetts anmelder om Fantomet nr. 23/2008.

Av: Arild Wærness

Fantomet 23/08 er et godt bevis på at god seriekunst ikke redder et svakt manus. Sal Velluto er en tegner jeg selv liker godt, og har fulgt i mer enn ti år. Han er “gammel” superhelt-illustratør, og har brakt med seg til Fantomet den dynamiske actionstilen slike serier ofte er kjennetegnet av. Jeg så fram til denne utgaven, men ble sørgelig skuffet.

David Bishop har modernisert serien en del, bl.a. ved å bringe inn siste ledd i Singh-dynastiet som president i Bengal. En vakker, kvinnelig president med et tilsynelatende godt øye til vår (og Salas) mann. Dette er bra, kanskje det beste som har skjedd i serien de siste par årene. Men historien her er lovlig tynn, og hvis man ser forbi flotte actionsekvenser, bra figurtegning og nærbilder er dette et manus med mange store hull. Historien har anslag til et klassisk mysterium, men faller ganske så flatt til slutt. Presidentens åpenlyse flørting med Mr. Walker gjøres til et stort poeng, muligens for å skjule at hele historien mangler et hovedplott – bortsett fra å antyde at brorskapet ikke er fornøyd med en kvinnelig leder? I så fall er dette en tungvint, og dyr metode, å utføre et statskupp på. Og heavy’en, “Precious” er bare fjollete, som hentet fra en James Bond-film fra 70-tallet.

Bihistorien; “Statskuppet” med Bernhard Prince er prima Greg/Hermann – ingen illustrerer sumper slik som Raptusgjesten fra i fjor! Historien avsluttes i nr. 24. Men nr. 23 er, tross bra tegninger, et av de svakeste Fantomet til nå i år.

Fantomet nr. 23/2008
Hovedhistorie: Blodsteinene, av David Bishop og Sal Velluto
68 sider
35 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. I Fantomet nr 25 kommer en ny episode med Jerome, Løp og kjøp (ikke løp før på mandag, 8. november)


    Øyvind B    6. December 2008, 14:53    #
  2. Hvor er omtalen av nummer 24, som om ikke annet hadde en fabelaktig fin forside? Samstemmer i at nummer 25 (og de to etterfølgende numrene) bør prioriters høyt, da disse har en relativt fersk episode av Jerome K Bloche: En flik av paradis.


    jostein hansen    6. December 2008, 16:06    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)