Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

BAGGE OG MANARA TIL RAPTUS (17.11.08 )

Flere store internasjonale navn har meldt seg som gjester på neste års Raptus. Blant annet stiller Peter Bagge og Milo Manara på tegneseriefestivalen i Bergen.

Av: Kristian Hellesund

Tegneserieforeningen i Bergen er i full gang med forberedelsene til Raptus 2009. Fra før av er det klart at Achdé (Lucky Luke) og Batem (Spiralis) gjester tegneseriefestivalen, som avholdes 11. til 13. september.

Nå er det også flere utenlandske serieskapere som er klare for Raptus. Fra festivalsjef Trond Stien får Serienett opplyst at Mike Perkins, Juanjo Guarnido, Milo Manara og Peter Bagge stiller opp i Bergen neste år. Bagge er best kjent for Hate, som så langt ikke er publisert på norsk. Milo Manara er kjent for en rekke tegneserier med erotiske overtoner, som for eksempel Borgia og Indian Summer. Han har også samarbeidet med Neil Gaiman på en Sandman-historie utgitt i den norske boken Evige netter. Guarnido er best kjent i Norge for Blacksad, mens Mike Perkins har arbeidet med titler som Union Jack, Captain America og The Stand.

divider
 1. Lovande gjesteliste. På det arrangementstekniske så håpar eg vel helst at dei får gode tolketenester på neste festival. Det er ofte bøygen i forhold til kva publikum får ut av det.


  knut robert knutsen    17. November 2008, 18:50    #
 2. Takk for innspillet om Hate i Pyton. Det hadde ikke jeg fått med meg.

  Ellers er vel dette en flott mulighet for et norsk forlag å tilby en Hate-samling neste høst…


  Kristian Hellesund    17. November 2008, 20:11    #
 3. Milo Manaras Indian Summer laget en del skriverier om sensur da den kom på norsk i 1986. Selv likte jeg veldig godt HP og Guiseppe Bergman av Manara som Tronsmo ga ut i 1984, dengang var det stort med slike album. Manara har også kommet i pocketversjon på norsk i Kaninpocket med “Cherry viser alt”, “Click”, og “Click 2”.
  La oss håpe at ikke det dukker opp noe som spolerer deres planer om en tur til Bergen.


  Øyvind B    17. November 2008, 22:22    #

 4. Øyvind B    17. November 2008, 22:25    #
 5. Guarnido er nok det mest spennende navnet for meg, gratulerer, Raptus! Ellers er Mike Perkins en ordentlig gentleman, og en meget dyktig tegner. Flott! Da ble det raptus likevel på oss i ‘09.


  Spacedog    18. November 2008, 00:37    #
 6. Jeg er en av dem som liker at det kommer norske utgaver av viktige, fremmedspråklige tegneserier.

  Jeg jubler over at From Hell endelig er ute i norsk språkdrakt, at det gang på gang kommer gode, lesverdige utgivelser som 300, Nestor Burma og Blacksad fra Serieverket og at No Comprendo har gitt oss blant annet Marjane Satrapi på norsk.

  Joda, originalutgaver er å foretrekke hvis man kan språket, men en god, norsk, godt oversatt og redaksjonelt tilrettelagt utgivelse kan faktisk gi noe ekstra. From Hell fra Faraos Cigarer er et slikt eksempel.


  Kristian Hellesund    18. November 2008, 11:12    #
 7. Veldig bra! Ikke minst tror jeg Manara har en så stor tabloid interesse at han alene bør kune dra endel medieoppmerksomhet til festivalen :)


  Lien    18. November 2008, 14:34    #
 8. Bare så synd at From Hell ble trykket på et helt forjævlig pornopapir og ikke en fin, matt kvalitet som hadde stått bedre til innholdet.


  JK    18. November 2008, 15:04    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)