Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

EN RUTE OM GANGEN (21.11.08 )

Feil Forlag lanserer konseptet En Rute

Av: Trond Sätre

Konseptet består i at fire tegnere vil lage hver sin enruter, og jobbe fritt innefor dette formatet. Resultatene skal gis ut i formatet 49×69 cm, og hver av enruterne vil bli trykt i 100 nummererte eksemplarer som selges for 100 kr. stykket.

Som kjent er definisjonen av det norske ordet ”tegneserie” litt strengere enn f. eks. det engelske ordet ”cartoon”. En tegneserie skal helst være en serie med ruter, noe som innebærer at enkelte populære serietegnere faller utenfor definisjonen (Gary Larson er trolig det mest kjente eksemplet). At enrutere ofte befinner seg i et grenseland mellom ”ordentlige” tegneserier, tradisjonelle vitsetegninger og ganske enkelt illustrasjoner, er nettopp noe av poenget med Feil Forlags prosjekt. Størrelsen på rutene innebærer dessuten at prosjektet beveger seg innenfor enda et format, nemlig plakaten. ”Disse fire rutene hviler ikke på at de befinner seg trygt innenfor en sjanger med klare grenser, men viser en nysgjerrighet for hva som befinner seg nettopp midt i mellom.”, heter det i en uttalelse på Feil Forlags hjemmeside.

De fire tegnerne som skal delta i prosjektet er Dongery-veteran Bendik Kaltenborn, kunstner Bjarn Bjarre, og de aktive tegneserieforfatter/tegnerne Øystein Runde og Martin Ernstsen.

Les mer her:
http://www.feilforlag.no/nyheter/2008/11/18/en-rute/#extended

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)