Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

EN NY HULK-START (23.11.08 )

Marvel Spesial nr. 11/2008 har fokus på Hulk. Den grønne kolossen presenteres i en nyversjon av opprinnelseshistorien fra 1962.

Av: Kristian Hellesund

Schibsted Forlag har i sin Marvel-satsing fokusert på Spider-Man, Wolverine og X-Men. Mens Spider-Man har hatt to norske hefter, har X-Men og Wolverine alternert som hovedserie i heftet Marvel Spesial. I det nyeste heftet, Marvel Spesial nr. 11/2008, har en ny aktør kommet inn. Bladet er i sin helhet viet Hulk.

Det er flott å se at den norske Marvel-satsingen utvides, og kanskje er det salgstallene for enkeltalbumet Hulk: Grå i sommer som gjør at Hulk dukker opp i Marvel Spesial nå? Å lage et lesverdig Marvel-program i Norge kan ikke være lett. De lange historierekkene og stadige storhendelser som griper inn i Marveluniversets hefter, gjør at man ikke kan publisere alt som dukker opp i USA av de ulike superhelttegneseriene. I tillegg er det ikke alt fra Marvel som holder like høy kvalitet, men enkelthistorier må likevel trykkes på norsk for å fylle ut historierekkene på en bra måte.

Marvel Spesial nr. 11/2008 inneholder to historier med Hulk. Begge er hentet fra det amerikanske tegneseriebladet Marvel Adventures: Hulk, som inngår i en Marvel-etikett med superhelttegneserier for et yngre publikum enn de vanlige utgivelsene. Det betyr at historiene foregår utenfor det vanlige Marveluniverset, og det settes fokus på enkeltstående, avsluttede historier.

Her starter det med en nyversjon av opprinnelseshistorien til Hulk. Det er gjort noen vrier i plottet, slik at Rick Jones nå er laboratoriumsassistenten til Bruce Banner og en ape spiller en viktig rolle i historien. Denne anmelder foretrekker den episodiske fremstillingen i den klassiske historien til Jack Kirby og Stan Lee, mens nyversjonen til Paul Benjamin (manus), David Nakayama (tegninger) og Wil Quintana (tusj) kan by på mer fres, høyere tempo og en utvidet psykologisering rundt personsplittelsen mellom Hulk og Banner.

Historie nummer to fører Hulk til New York, der han får hilse på Multiple Man – mutanten med evne til å skape kopier av seg selv. Manusforfatter Peter David har fått mye ut av denne karakteren i heftet X-Factor, og Paul Benjamin leker seg og får til et artig mellomspill i denne historien, der også Hulk får føle Multiple Mans superevne.

Det er forståelig at Schibsted Forlag ikke fører norske lesere inn i de nyere langeposene med Hulk fra Marveluniverset. Både Planet Hulk og World War Hulk ville krevd en trofast, vanekjøpende leserskare i Norge om man skulle trykt dem på norsk. Da er det greit med denne smakebiten fra Marvel Adventures: Hulk, som både er underholdende og til tider spenningsfylt. Noen tegneseriepriskandidat er dette absolutt ikke, men som en introduksjon til Hulks verden passer bladet bra.

PS: Det er lov å satse på den nye “Red Hulk” av Jeph Loeb og Ed McGuiness, Schibsted. Kanskje den kunne gjort seg på norsk?

Marvel Spesial nr. 11/2008
52 sider
49,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)