Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SCOOBY REDDER JULEN? (24.11.08 )

For andre gang har Scooby-Doo eget julehefte i Norge. Årets utgivelse er en heseblesende, actionfylt samling av korte tegneseriehistorier som passer best for gutter under ungdomsskolealder.

Av: Kristian Hellesund

Scooby-Doo er en gammel kjenning både i tegnefilmer og tegneserier. Sammen med vennene i Mysteriegjengen, kommer den snakkende hunden til stadighet ut for skumle monstre og overnaturlige vesener. Som regel viser det seg at mysteriene og skumleriene har naturlige forklaringer, og Mysteriegjengen er atter en gang klar for nye oppdrag i Mysteriebilen.

Det er klart at Scooby-Doo fungerer best som tegnefilm, men den er ikke ueffen som tegneserie heller. I Scooby-Doo Julealbum 2008 går det i korte, fartsfylte historier der Scooby og gjengen får brynt seg på blant annet spøkelser, onde nissealver og en gravlundsvokter. Det er mye som skjer på kort tid, og flere av historiene føles unødvendig heseblesende. Et og annet tilløp til humoristiske poenger er det også her og der, selv om historiene og opptrinnene aldri blir særlig morsomme.


Shaggy og Scooby-Doo i farten i årets julehefte. Tegner er Robert Pope, mens Scott McRade står for tusjingen.

En rekke tegnere er hentet inn som bidragsytere til juleheftet, og mest interessant er nok teamet Robert Pope og Scott McRade (tusj) i åpningshistorien “Livet er heslig”. De kan by på en ypperlig tegnefilmfølelse gjennom fokus på bevegelser og artige kameravinkler. Armene og beina til Shaggy strekkes til stadighet ut som om dette skulle vært Plastic Man tegnet av en Jack Kirby på syre i en mangaverden. Sidene har dessverre fått bakgrunnsrammer, slik at tegningene gjengis i vanlig hefteformat. Det er unødvendig når Scooby-Doo-tegnerne jobber i et større format enn A4, og tegningene deres lett kan bli gjengitt i fullt albumformat.

Som julehefte er Scooby-Doo Julealbum 2008 en helt grei leseopplevelse for de yngre. Hovedmålgruppen er nok gutter i alderen 6 til 11 år, og de vil få både action, spenning og korte, greie historier med Scooby-Doo og Mysteriegjengen. Men ellers er ikke dette noen obligatorisk utgivelse. Det er flere utgivelser i årets juleheftebunke som er mer interessant enn Scooby-Doo. Dog skal Schibsted Forlag ha ros for juletema i flere av historiene i heftet, og det vedlagte spillet har allerede blitt populært hos husets tiåring.

Scooby-Doo Julealbum 2008
ISBN 978-82-516-3322-2
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)