Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NRK SLUKER BATMAN-AGN (28.11.08 )

Med visse forbehold melder NRK Kulturnyheter at Batman er døden nær.

Av: Trond Sätre

I Batman nr. 681, som utkom denne uka, dør Batman – i alle fall hvis en skal tro forhåndsomtalen fra DC. Dette heftet avslutter føljetongen som har fått den megetsigende tittelen ”Batman R.I.P.”

Tankene går fort til Supermanns død i 1992, og til drapet på Captain America i fjor. Førstnevnte begivenhet ble raskt omgjort, noe som sikkert var planen, mens Marvel fortsatt hevder at Steve Rogers, alias Captain America, virkelig er død. Men den alminnelige oppfatningen blant fansen er at Marvel bløffer, eller at de i alle fall kommer til å ombestemme seg innen få år. Med dette på minnet kan en lure på hvorfor DC i det hele tatt gidder å prøve å overbevise leserne sine om at Batman faktisk kan dø.

NRK velger å presentere saken under overskriften ”Batman er snart historie”, men har samlet inn uttalelser fra folk som er svært uenige om hva de skal tro. Tonje Thornes, tegneserieredaktør i Egmont, tror at DC nok vil fortsette med en ny Batman, eller at de vil gå tilbake i tid og lage flere historier fra Bruce Waynes yngre dager. Morten Harper påpeker at det har skjedd før at forlaget tar livet av en superhelt for senere la ham gjenoppstå. Programleder og komiker Geir Schau synes det er på tide at de tar livet av det han ser på som en avfeldig figur.

Grant Morrison, som har skrevet manus til Batman nr. 681, uttrykker seg litt mer tvetydig. Han beskriver dette som ”the end of Bruce Wayne as Batman”.

NRK-saken

divider
  1. Og viss NRK eller andre norske medier er i beit for teikneseriestoff så kan dei jo alltids ta “Onkel Skrue frastjålet formuen” (eller lykkeskillingen) eller den klassiske “Venn av Fantomet tatt til fange av skurker”. Godt å vite at der er nokre agurkar som modnast i Desember.


    knut robert knutsen    28. November 2008, 21:15    #
  2. Om man har lest Batman #681 så er det rimelig klart at han ikke er død, men at det kommer forandringer er ikke til å legge skjul på, med en “Battle for the Cowl”-miniserie i mars og Neil Gaimans “Whatever Happened to the Caped Crusader”.


    Morten Hagen Tveit    30. November 2008, 23:32    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)