Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

EGMONT SATSER PÅ FEER ( 4.03.06 )

Et nytt tegneseriehefte kommer fra Egmont Serieforlaget i disse dager. I bladet Fairies er det feer som har hovedrollen, og målgruppen er jenter i alderen 6 til 9 år.

Av: Kristian Hellesund

6. mars har tegneserieheftet Fairies premiere. I bladet tar Egmont Serieforlaget med leserne til Drømmeland fra filmene om Peter Pan og kaptein Krok, men det er ikke disse figurene som er i hovedrollen. I stedet er det de små feene Tingeling, Prilla og Tristan som skal settes i fokus hver måned.

Fairies er først og fremst rettet inn mot jenter i alderen 6 til 9 år som “liker å lese tegneserier, gjøre pusleoppgaver og oppdage nye ting”, skriver forlaget i en pressemelding. Bladet vil i tillegg til tegneserier og ulike oppgaver også inneholde “overraskelser i miniformat som brevpapir, skrin eller smykker”.

Fairies kommer i samproduksjon med Egmonts nordiske søsterforlag, og heftet hadde dansk debut 27. februar. I følge Seriejournalen er bladet italienskprodusert og bygget opp “over et univers fra bogen Det magiske æg af den amerikanske forfatter Gail Carson Levine, som igen har lånt elementer fra Peter Pan.”

Les mer hos NTBs pressemeldingstjeneste:
http://www.ntb.no/article.aspx?Section=NTBPRM&RefID=2293705&MainGroup=8192

Les mer hos Seriejournalen:
http://www.seriejournalen.dk/sj_indhold.asp?art=&ID=2487

divider
  1. Kommer nok til å kjøpe dette til dattera mi, hun er midt i målgruppen. Synd med det forferdelige navnet, men det finnes jo ikke noe godt norsk ord her heller; “Feer” er liksom ikke noe særlig. “Alver” kalte vi slike skapninger da vi var små. Alveland hadde muligens vært et bedre ord. I min gamle norske versjon av Peter Pan fra ca 1950 er uttrykket alver brukt konsekvent.
    Vel, vi overlever vel dette også. Uansett er det et bra alternativ for å øke tegneserieinteressen hos de minste, jenta mi er spinnvill hver gang ny Winxclub kommer.


    Arild    4. March 2006, 22:33    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)