Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

PAUSE FOR TOMMY & TIGERN (10.12.08 )

Tommy & Tigern-bladet tar pause frem til 16 mars. Er det finansuroen eller dårlige salgstall som gjør dette?

Av: Frank Flæsland

I disse dager stopper Lynvingen (Batman) og beslektede hefter opp i USA, mens ulike helter slåss om å overta rollen etter Bruce Wayne. Men også her hjemme stopper serier opp for en stund. I siste nummer av bladet “Tommy og Tigeren” (9/08) annonseres neste nummer til 16 mars 2009. Går det mot slutten for en lang karriere for tospannet eller er det finansuroen som har skylden?

Jeg må innrømme at det ikke er for tittelfigurene jeg kjøper bladet, men for tre av de faste innslagene, nemlig “Pogo”, “Kolbein” og “Bone”. Jeg har sistnevnte i flere utgaver fra før, men historien om “kuveddeløpet” som kommer i neste nummer er det vanskelig å bli lei av. “Cooper” er heller ikke så dum, med sine lett surrealistiske seriesider, mens “Bar Bikkje” blir for ordinær i det ellers så eminente selskapet.

Historien i “Pogo” i dette nummeret tar, som den ofte gjør i serien, en ny vending midt i historien om de fuglespeidende flaggermusene, der alligatoren Albert får en stork i flosshatten. Og Tor Lier greier å holde tonen med slentrende ordspill som fungerer i den norske utgaven av serien. Ellers er fargene i serien for glorete, og når fargeleggeren i tillegg synes å være nødt til å endre bakgrunnsfargene for hver rute, blir totalresultatet nesten psykedelisk.

I “Bone” er det stort sett opptakter til neste nummer denne gangen, som gjør at det lange oppholdet kommer ubeleilig for serien. Ellers skjønner jeg ikke at Røsåsen ikke beholdt det ubehjelpelige rimet “Tær” og “po-te-ter” i stedet for “knær” i sine oversettelser av Bones forsøk på kjærlighetsdikt. For det første blir det mer absurd, og for det andre reflekterer det Rottenikkenes glupske apetitt på alt som kan spises, noe som helt forsvinner i Røsåsens språkdrakt.

PS! Ad hovedserien: Oversetter (og Marianne!) regnet feil på side 15. Svaret skal selvsagt være 25 km mellom Jon og Jens…

Tommy & Tigern nr. 9/2008
52 sider
39,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Et ypperlig blad, som jeg har kjøpt hvert eneste nummer av. Det nye T & T kommer nok på min Topp 5 over årets absolutt beste tegneserieutgivelser. Klart, resirkulering av hovedserien er et aldri så lite problem, men det velger jeg å overse når det gjøres så bra som dette. Fargene i Pogo kan sikkert diskuteres, men elles helt topp.


    jostein hansen    12. December 2008, 10:32    #
  2. Helt enig. Jeg begynte å kjøpe T&T igjen da serien ble relansert, egentlig mest pga. Pogo – der onkel Waldemar gjør en superb jobb og har klart å oversette en nærmest uoversettelig serie. Bone er absolutt kjempebra, Kolbein er bra, Cooper er litt for varierende, mens Bar Bikkje hører ikke hjemme i bladet.


    Magne Taraldsen    15. December 2008, 20:56    #
  3. Helt enig i det du sier om Bar Bikkje, få den ut av bladet med det samme! (Og trykk heller mer Pogo.) Eventuelt hadde det vært genialt å få Knøttene som ny biserie i Tommy & Tigern. I likhet med Pogo er jo også den en av Bill Wattersons (og forsåvidt også en av mine) store favorittserier, så slektskapet er logisk.


    Marius Hestness    25. February 2009, 16:36    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)