Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MIDDELS PONDUS (18.12.08 )

Årets julehefte fra Pondus er en ujevn blanding, og trenger en reprise for å redde julestemningen.

Av: Trond Sätre

Pondus julehefte er nå så veletablert at det selger uansett. Derfor trenger det ikke å friste med nytt materiale i samme grad som før. Årets hefte har en ny tre siders julehistorie der Frida (tidligere kjent som Sneipen) og monsteret i skapet utveksler julegaver. Den er uhyre enkel, men ganske sjarmerende, og sørger for et godt førsteinntrykk. Men så var det resten…

Av Frode sine egne ting inneholder dette heftet for øvrig fire sider med Rutetid (hvorav to er blåst opp til å fylle opp ei hel rute), en Pondus søndagsside over to sider, og en Pondus-stripe. Ja, og en reprise på historien ”Myk Pakke” der Påsan får sitt første kyss. Den sto på trykk første gang i Pondus julehefte 1999… er det allerede så lenge siden? Da kan vel reprisen rettferdiggjøres. Den er litt koselig, da, og koselige repriser hører jo jula til. Men ”Myk Pakke” er ikke en av de bedre Pondus-julehistoriene. Handlingen er litt vel tynn.

For øvrig er hefte fylt med småplukk: Sportsnøtter med Arne Scheie. Julehistorien ”Rudolf Redder Julen” (…for Frode, min anm). En artikkel som i praksis er ren reklame for samle-CDen ”Flat Fuzzpedal”. En artikkel med den selvforklarende tittelen ”20 Ting å gjøre når du kjeder deg”. Tre sider med tegneserieparodier av den typen som ofte pleide å stå på trykk i Mad og Pyton; Kanskje du vil synes de er litt artige hvis du har nostalgiske følelser for de to bladene, noe jeg ikke lenger har. Årets heftet følger også en så vidt etablert tradisjon om å la gjester få skrive nye tekster til utvalgte Pondus-striper. I år er det Grethe og Norunn (Zofies Verden) sin tur. Personlig kan jeg ikke fordra Zofies Verden, men jeg skal motvilllig innrømme at ideen med grisepratende popart-figurer som kan ha en viss sjarm når den er gjennomført nok. Når du derimot prøver å legge den samme typen dialog i munnen på Pondus, blir resultatet bare meningsløst.

Sportsnøtter hører med, og julehistorien om Rudolf var bedre enn jeg trodde. For øvrig er dette temmelig uinspirert fyllstoff som sammenlagt resulterer i et ujevnt hefte.

Pondus Julen 2008
36 sider
Kr. 44,50
Egmont Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)