Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ENDER OG JULESTEMNING (23.12.08 )

Nok en gang fyller Egmont Serieforlaget et julehefte med Disney-serier signert Carl Barks. Nok en gang er dette en ordentlig godbit av en utgivelse.

Av: Kristian Hellesund

“Ingen jul uten” heter det i reklamen for juleheftene fra Egmont Serieforlaget. Juleheftet Carl Barks’ jul faller inn i den kategorien, og årets julehefte inneholder langhistorien “Juletrefest i Andeby”, tisideren “Isbaderen” og to enkeltsider med Donald Duck.

Som vanlig er dette Disney-serier av høy kvalitet, og hovedhistorien “Juletrefest i Andeby” er helt klart høydepunktet. Dette er en klassisk Barks-fortelling der Donald Duck skal hente et juletre i Canada for onkel Skrue. Det er ikke lett når B-Gjengen blander seg inn. Som tegneserie er dette ypperlig underholdning for hele familien, og som ekstra bonus finner vi på sedvanlig Barks-manér både morsomheter, godt tegnearbeid og noen doser spenning. “Isbaderen” er en herlig historie der en typisk Donald/Anton-konflikt står i sentrum. Barks’ herlige grimaser på karakterene er ubetalelige, og tisideren er proppet med artige smågags.

Som vanlig bør innholdet være kjent stoff for donaldister, men like fullt er det godt å få se Carl Barks-sider i albumformat. For ikke-donaldister er det dette Disney-heftet man bør plukke opp denne julen. Det kan by på julestemning og meget gode Disney-serier.

Carl Barks’ jul: Julefest i Andeby
36 sider
44,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
 1. Og ikke minst – har man tatt vare på disse etter at forlaget startet “Carl Bark’s Jul” – serien (hvor mange er det blitt til nå?) har man etter hvert en flott samling småalbum med Mesterens jule- og vinterhistorier. Og det er noe for enhver hylle!


  Spacedog    23. December 2008, 10:26    #
 2. Carl Bark’s jul startet i 2005. Så en kan ha 4 slike hefter med nydelig cover, i hylla nå.  Øyvind B    23. December 2008, 14:27    #
 3. Elsker de heftene og samler på dem selv om jeg er Donaldist :)

  Mangler desverre de to første heftene :(


  Mikkel Hagen    28. October 2012, 18:13    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)