Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ERNIE-BLADET LEGGES NED (30.12.08 )

Det er slutt for det norske Ernie-bladet. Ernie nr. 6/2008 er siste nummer.

Av: Kristian Hellesund

Etter opptredener i hefter som Humor & Kanari og Tommy & Tigern fra 1988 og fremover, fikk Ernie eget tegneseriehefte i regi av Bladkompaniet i 1996. I 2002 overtok Egmont Serieforlaget tittelen, som i 2008 har hatt 6 utgivelser.

Nå legger Egmont Serieforlaget ned Ernie-bladet, og Ernie nr. 6/2008 er det siste heftet som kommer. Dette opplyses på redaksjonell plass i bladet. Det betyr ikke at det er slutt på Ernie i norske tegneseriehefter. 27. april lanserer nemlig Egmont den nye tegneserieantologien Humorparaden – et blad på 80 sider med et konsept som ligner på Schibsted Forlags Plump.
-Selv om bladet går under tittelen Humorparaden vil vi ha fokus på en hovedserie i hvert nummer og denne vil få leke seg på hele 40 sider. Resten av bladet vil inneholde faste biserier, f.eks. vil Humorparaden nr. 1 ha Ernie som hovedserie, mens i utgave nr. 2 vil Ernie gå som biserie over 5 sider, heter det på redaksjonell plass i Ernie nr. 6/2008.

I tillegg til Ernie lover Egmont Serieforlaget at Fuzzy, Zits, Bizarro og “en nøye bevoktet hemmelighet” som hovedserier i Humorparaden. Forlaget vil også bruke serier som Bob-Henry, Biller og Reservatet som biserier. For øvrig er det ikke første gang tittelen Humorparaden brukes på en tegneserieantologi i Norge. Fra 1992 til 1994 kom det 22 hefter fra SEMIC med denne tittelen med serier som Groo, Lille Sprint, Arne And og BC.

Ernie-heftet har vært et viktig tegneseriehefte for presentasjon av ulike norske humortegneserier. Blant annet var det i Ernie Pondus og Pappa & Pestus hadde sin heftedebut. De siste årene har blant annet serieskapere som Flu Hartberg, Karine Haaland og Martin Ernstsen vært på trykk i heftet.

divider
 1. Å gjenopplive Humorparaden høres ut som en god idé, forutsatt at bladet ikke bare blir brukt til stripeserier. Men det høres jo ut som det er det de vil. Fordelen med de gamle antologiheftene som HP og Bladkompaniets STRIPP var at de hadde plass til lengre serier.


  Trond Sätre    30. December 2008, 13:26    #
 2. Samme konsept som Plump høres ikke bra ut. Det heftet stod til navnet og var et av få hefter jeg uten problem ikke la i handlekurven.
  “En nøye bevoktet hemmelighet” høres derimot mer lovende ut, bare det ikke dreier seg om M eller Kollektivet. Men det er vel bare Titeuf eller noe lignende.


  Øyvind B    30. December 2008, 17:26    #
 3. Jeg har ikke noe imot blader med stripeserier (Ernie var tross alt et slikt) så lenge det er noen norske bidrag blant dem og kvaliteten jevnt over er høy.

  En av de jeg kunne tenke meg å se igjen er “Bella” (Rose is Rose), da denne hadde mye mer spennende synsvinkler og perspektiver enn de fleste andre stripeserier.

  Men i blader som “Plump” og “Humorparaden” blir det ofte litt ensformig med nærmere 100 sider med stripeserier av vekslende kvalitet, og jeg kunne tenke meg at de kunne ha plass til noen av de lengre humorseriene som “Groo” eller “Barry Ween”. Som de siste nummrene av “M” og “Nemi” viser, blir mindre blader nesten “overkjørt” av en 32-siders serie.


  Frank Flæsland    31. December 2008, 11:05    #
 4. Ønsker å kjøpe Ernie nr 6/ 2008. Gi meg et tilbud.


  Jan Taftøy    25. March 2009, 19:37    #
 5. Hei, Jan! Kanskje du kan prøve Seriebutikken? Trykk på banneret deres øverst her på Serienett, og du blir ført til nettsidene til Seriebutikken. De pleier å ha et meget godt utvalg i brukte tegneserier.


  Erik    26. March 2009, 11:01    #
 6. Joda, Serienett hadde Ernie 6/2008. Takk for tipset!§


  Jan Taftøy    31. March 2009, 12:01    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)