Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ACTIONTEGNESERIEBLADER I 2009 (31.12.08 )

Hva kan vi vente oss av actiontegneserier i Norge neste år? Serienett ser her nærmere på de dryppene som så langt er kommet fra forlagene.

Av: Kristian Hellesund

Norske tegneseriehyller er mer enn humorhefter og Disney-blader. Actionbaserte tegneserier er også viktige, og selve flaggskipet er Fantomet fra Egmont Serieforlaget. Salgstallene er ikke det de en gang var, og i 2009 kommer heftet ut 20 ganger. Dette opplyses på en egen plakat i Fantomet nr. 26/2008. Forlaget fortsetter dobbeltnummereringen på enkelte utgivelser, så når det siste Fantomet-bladet i 2009 er i salg 18. desember, så heter bladet Fantomet nr. 26/2009. Også Fantomet Krøniker kjører videre i 2009, og Egmont lover åtte utgivelser i løpet av året. I tillegg kommer forlaget med Agent X9 også i 2009.

Schibsted Forlag fortsetter med Marvel-utgivelser i 2009, og viktigst her er månedsbladet Spider-Man. Mens heftet Marvel Spesial legges ned fra nyttår, dukker det opp egne seriealbum med superhelttegneserier. Først ut er en spesialutgivelse på 144 sider med Spider-Man, som kommer i salg 5. januar. Etter det Serienett kjenner til, dreier det seg om en samling av miniserien Spider-Man: With Great Power av David Lapham (manus) og Tony Harris (tegninger). Miniserien, som kom i salg i USA tidligere i år, tar for seg hendelser Stan Lee og Steve Ditko ikke utdypet i Spider-Mans opprinnelseshistorie fra 1962. Senere superheltalbum skal blant annet ta for seg Wolverine.

Egmont Serieforlaget fortsetter med World of Warcraft-heftet i 2009. Nytt på programmet er et eget Star Wars-blad. Egmonts danske søsterforlag kommer ikke med verken Batman- eller Superman-tegneserier i 2009, og dermed kan neppe norske lesere vente seg superhelttegneserier fra DC gjennom Egmont Serieforlaget neste år.

Schibsted Forlag lover mer Conan også i 2009. Første nummer av det vanlige Conan-bladet er i salg 19. januar. Conan Krønikene fortsetter også i 2009, og hefte nr. 1/2009 kommer i mars. Om det kommer Conan Fargealbum og Red Sonja i 2009 har forlaget så langt ikke avslørt.

divider
 1. Tex Willer er også en actiontegneserie som igjen er hoppet bukk over.
  Langtraveren holder koken og er kommet med både ordinær utgave, Tex Willer spesialbøker i storformat og den nye MaxiTex i 2008 (reprint + nye historier om hverandre i 2009), sørgelig nok er alle disse utgivelsene helt forbigått på Serienett.


  Jostein Hansen    26. January 2009, 14:34    #
 2. Enig med deg i at vi burde tatt med Tex Willer i denne saken. Det beklager jeg, siden westernserien er blitt en tradisjonsbærer i norske tegneseriehyller.

  Når det gjelder manglende anmeldelser av Tex Willer, skyldes dette at Egmont ikke har sendt ut anmeldereksemplarer av Tex Willer-utgivelsene til Serienett, og dermed prioriteres andre utgivelser. Akkurat nå har vi en litt for lang liste over utgivelser som ikke er anmeldt, og jeg håper vi får unna det meste i løpet av denne og neste uke.

  Blant utgivelsene som står i kø er Utsettelsen, Spider-Man-albumet Med store krefter, Nebelgrad Blues: Eksossolo samt noen danske album.


  Kristian Hellesund    26. January 2009, 14:58    #
 3. Er det nye historier i Maxi-Tex? Jeg har hoppet bukk over denne utgivelsen fordi jeg trodde det kun var opptrykk av ting jeg hadde fra før.


  Øyvind B    26. January 2009, 17:03    #
 4. Fra og med MaxiTex nummer 6 kommer det historier som er laget spesielt for det italienske MaxiTex, og som ikke er utgitt på norsk tidligere.
  Men ikke i hvert nummer, reprints vil dukke opp innimellom, sannsynligvis for å “spare” på godbitene.


  jostein hansen    26. January 2009, 19:41    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)