Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NYE SPRELL FRA ØVERLI ( 5.01.09 )

Årets første Pondus-hefte viser at det meste er ved det samme. Hovedserien holder stand sammen med en rekke biserier som har holdt hus i heftet i lengre tid. Men fremdeles er det lite Pondus-striper i bladet.

Av: Kristian Hellesund

Nytt år. Nytt Pondus-blad. Frode Øverli kjører videre med sin sitcom i tegneserieform, og de ferskeste stripene har først og fremst fokus på Jokke. Nok en gang kjører Øverli frem forandring som et viktig element i serien. Camilla, Jokkes tidligere samboer, kaster den nye samboeren på dør, og da er ikke veien lang til Jokke. Eller er den egentlig det? Øverli skildrer det nye samlivsbruddet med solide doser sarkasme, men temaet gjør at mange av stripene ikke blir morsomme. Frode Øverli er den norske stripekongen, og han mister ikke tronen etter innholdet i dette heftet.

Biseriene i Pondus har fått satt seg godt de siste årene. Mens Lars Lauviks utmerkede Eon har nok en god opptreden her, fortsetter Zofies verden med mindre interessante og svært lite morsomme striper. Kampen Park er et flott bekjentskap, mens Karine Haalands glimrende Piray har altfor liten plass i heftet. Enruterne Carpe Diem har et og annet poeng, mens både Frode Øverlis Rutetid, Lars Lauviks Oppgulp og Nils M. Ofstads Helt Nils er mer interessante. Tre striper Rocky over like mange sider er i utgangspunktet bra saker, men når også Pondus-stripene publiseres på samme måte blir det veldig få striper på mange sider. Kanskje noe av denne plassen kunne vært brukt til andre tegneserier? Til slutt må Øyvind Sagaasens Radio Gaga nevnes. Tegneserien har hatt en meget positiv utvikling det siste året, og inntrykket fester seg her også. Flis har lenge servert en god stripeserie, men nå er Radio Gaga absolutt en utfordrer til beste biserie i bladet-konkurransen. Serien har flere og flere gode poenger, og 15 striper over 4 sider gir meget god valuta for pengene.

Pondus-fansen får nok det den vil ha i Pondus nr. 1/2009, selv om 14 striper med Pondus (over 14 sider) pluss tre søndagssider (over seks sider) blir lite lesestoff med hovedserien. Som vanlig reproduseres Pondus-striper i heftet med en stripe per side. Flere av stripene gjengis heldigvis over dobbeltsideoppslag, slik at leseretningen beholdes. Dessverre går det utover enkelte ruter, der enkeltbobler blir temmelig uleselige og forsvinner i bretten. Biseriene er for det meste gode humorserier, og de gir heftet en god variasjon. Heftet er ingen obligatorisk utgivelse, men det gir et godt inntrykk over hvordan ståa i enkelte av Norges ledende humorserier er for tiden.

Pondus nr. 1/2009
52 sider
36 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. I Morgenbladet som er ute denne uken er det en interessant vinkling på hvordan de norske stripeseriene med Pondus i spissen står seg imot de utenlandske toppseriene.
    Hvor gode er de egentlig?


    Jostein Hansen    16. January 2009, 23:27    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)