Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ALLTID NOE EKSTRA FRA LARSON ( 3.05.09 )

Larsons Gale Verden holder fast ved den relativt nye tradisjonen med påskehefter.

Av: Trond Sätre

Hva er det å si om LGVs påskespesialer som ikke allerede er sagt? Det eneste som endrer seg fra år til år er utvalget av biserier, som reflekterer hvilke biserier som har kommet og gått i det vanlige månedsbladet. LGV selv har fått sju sider (ikke inkludert permene), og selv om jeg ikke er blant de som mener alt Larson har gjort er genialt, er utvalget svært godt denne gangen.

Som vanlig er biseriene veldig mye opp og ned: Monty, Over Hekken, Dilbert og Quino holder høy kvalitet. Over Hekken sin sekvens handler om presidentvalget, og er følgelig litt utdatert, men den er verdt å få med seg. Den satiriske Non Sequitur har kommet seg betraktelig etter at tegneren Wiley ga slipp på enruters-formatet og kuttet ned på advokatvitsene. ”Arne And” er i et litt mer eksperimentelt humør i dette heftet, noe som gjør den mer interessant. For øvrig blir vi kjent med to kvinnelige, norske serietegnere: Charlotte Helgelands ”Singel & Sugen” er definitivt den mest interessante av disse, men jeg venter med å omtale denne til jeg anmelder det nyeste månedsbladet. Ellen Bergheims Larson-imitasjon ”Nonsens” blir derimot i overkant platt.

Lagunen har ikke tapt seg så mye som jeg trodde, men serien er en middelmådighet. Jeg har mistanke om at de norske bladforlagene fortsetter å bruke den mest av gammel vane. ”Gammel vane” er også en ganske sannsynlig forklaring på hvorfor FoxTrot fortsatt er med i LGV. Serien gikk over fra daglig til ukentlig oppdatering i 2007, og det er ikke lenger så mange striper å ta av. Nå ser det ut til at Schibsted har snudd bunken, men denne serien er ikke god nok til å rettferdiggjøre regelmessige repriser. Når det gjelder Brewster Rockit så var den passelig morsom i en periode, men nå er den i beste fall middelmådig.

Konklusjonen er den vanlige: LGV Påskespesial inneholder det samme som månedsbladet, bare med færre sider og større format. Det gir ikke god valuta for pengene, men hvis du er fan av nevnte blad vil du nok ha glede av dette også.

Larsons Gale Verden Påskehefte 2009
36 sider
Kr. 44,50
Schibsted Forlag

divider
  1. Ser at Schibsted legger ned sin svenske avdeling.
    Schibsted legger ned i Sverige


    Øyvind B    10. May 2009, 17:03    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)