Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

I KLEM I STORBYEN ( 3.06.09 )

Nebelgrad Blues: Betongdrømmer flytter handlingen fra tettsted til storby. I møtet mellom nye kontraster viser Sigbjørn Lilleeng at han har mye å by på som serieskaper.

Av: Kristian Hellesund

Starten på Nebelgrad Blues ble samlet i fjor av Jippi forlag i to bøker. Nå er fortsettelsen her i form av heftet Nebelgrad Blues: Betongdrømmer nr. 1. Bandet er oppløst, mens Bernard og Martin har reist til Oslo for å studere. Helena har flyttet til Bergen, og Karl er igjen i bygden. Vi følger Martin og Bernard gjennom innflytting, de første inntrykkene av storbyen og møtene med det som kanskje kan bli en ny, romantisk interesse. Først og fremst er dette en utgivelse som setter premissene for en ny Nebelgrad Blues-setting og legger opp til nye opplevelser for Bernard & co.

Det er en fryd å få se Lilleeng boltre seg i hefteformat igjen. Fremdeles viser Lilleeng konstraster med svarte flater som møter en kombinasjon av overdrevne, karikaturaktige ansiktsuttrykk og mer realistiske interiør og byrom. Lilleeng kommer ikke med kompromisser, og et eget, distinkt uttrykk gir utgivelsen noe ekstra.

Det føles naturlig å videreutvikle karakterene ved å flyttet dem ut av bygdesettingen. Selv om det fremdeles er handlingstråder som det ikke er løst opp i, er det en friskhet over å sende Bernard til Oslo. Lilleeng bruker persongalleriet til å filosofere over menneskets trang til å sette folk i båser, kontraster mellom ulike subkulturer og fremfor alt følelsen av å oppleve noe nytt. Lilleeng er meget sterk på dialoger, og karakterene føles ytterst troverdige. En dose spenning blir det også plass til, og Lilleeng viser at han både kan skildre grøss og lage en flott spenningskurve. Verre er det når Lilleeng bruker humoristiske elementer. I dette heftet blir det mer plumpt enn morsomt.

Sigbjørn Lilleengs Nebelgrad Blues er absolutt noe som det er verdt å følge med på, og Betongdrømmer nr. 1 gir nok en gang mersmak. Dette er både en serieskaper og karakterer vi ønsker å følge videre.

Nebelgrad Blues: Betongdrømmer nr. 1
Av: Sigbjørn Lilleeng
40 kroner
Jippi forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)