Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

JASON TEGNER EDDERKOPPEN! (11.06.09 )

Marvel har endelig lettet på sløret om sin nye tittel der indie-serieskapere lager sine versjoner av Marvel-helter.

Av: Frank Flæsland

Paul Pope, Peter Bagge, Molly Crabapple &John Leavitt, Junko Mizuno, Dash Shaw, James Kochalka, Johnny Ryan, Michael Kupperman, Nick Bertozzi, Nicholas Gurewich, Jason og flere deltar i mini-serien Strange Tales MAX som kommer i september.

Forsiden (tegningen over er fra denne, ikke Jasons serie) tegnes av Paul Pope og Jose Villarubia, og Peter Bagge skal tegne Hulk. Tony Millionaire tar for seg Jernmannen, og ikke minst vår hjemlige “superstjerne” Jason tegner Edderkoppen.

På Newsarama kan du se mer, blant annet resten av denne siden av Dr. Strange av Dash Shaw, Jacob Sabots Fantastiske Fire og flere detaljer.

Marvel Announces Indie-Fueled Strange Tales MAX

divider
  1. Ok. Det kan jo være ei … spesiell oppleving.


    Knut Robert Knutsen    11. June 2009, 18:45    #
  2. For min del høyres dette svært spennande ut.

    Dersom du går attende til den formative perioden av Lee/Kirby-universet, som dei døypte “Marvel”, ser du at det var ein særs kreativ og spanande gjeng ved roret den gong.

    Forfattaren var ein mann, Stan Lee, og teiknarane var ein brokut gjeng med beatniks, reklameteiknarar og rabulistar.

    Den fyrste perioden, som uansett er det som folk flest (og serieskaparar/blodfans) held høgast, var prega av de odde strekane til Ditko, Kirby, Ayers og Everett – ingen av desse hadde fenge arbeid hjå dagens multimediamogul Marvel.

    Idag er seriane så straumlinja og perfekte at dei er totalt uinteressante.

    Men sjå om ikkje desse venstreteiknande bastardane av idag kan gjere desse gode figurane lkevande att? Berre sjå på Dr. Strange-illustrsjonen av Dash Shaw. Det er slik han skal sjå ut!

    Og som ein lesar av dei nemnde nettsidene sa, så såg han mest fram til Spider-Man illustrert av Jason.

    Dette kan verte svært bra, gå mann av huse til Outland og bestill! For eg reknar med at dette aldri kjem i norsk versjon.

    Elles, Knut, vil eg påstå at du er ein annan norsk teiknar som eg vil sjå i ein Marveserie, streken din er som skapt for eit møte mellom The Thing og Hulk. Kast inn The Watcher og, så kan du kanalisere vesle-Kirby’en din ut i det mega-kosmiske. Kvifor ikkje prøve?


    Spacedog    12. June 2009, 00:55    #
  3. Det jeg IKKE liker ved dette prosjektet, er at de ulike tegnerne får veldig begrenset plass til sine kreasjoner. Selv med 48 sider i hvert nummer, blir det ikke mange sider på hver tegner, og i alle fall noen av seriene vil nok bli parodi/humoristiske varianter av figurene de skal jobbe med (F.eks. Peter Bagge, som tidligere har moret seg med Edderkoppen). Men med spesielt Batman: Black & white i bakhodet, håper jeg at i alle fall noen av disse vil ta figurene på alvor.

    Jeg bare håper disse bladene selger såpass at Marvel finner ut at de skal gjenta dette senere.


    Frank Flæsland    12. June 2009, 01:02    #
  4. Kult! Den eneste superheltserien jeg noengang har likt, var Peter Bagge´s spiderman.


    Flu    12. June 2009, 11:44    #
  5. Lista ligger jo litt høgt, no då, sidan det ikkje er lenge sidan Fred Hembeck fekk utgitt ei 900 siders samlebok: “The Nearly Complete Essential Hembeck Archives Omnibus”
    Det er snakk om alternative superhelthistoriar på høgt nivå. Ein kan ikkje lese meir enn 2-3 sider av gangen før ein sit der og flirar seg skakk.


    Knut Robert Knutsen    12. June 2009, 12:47    #
  6. Artig at Marvel tar etter DC, som har gjort tilsvarende med sine Bizarro-bøker. Jason er en dyktig tegner og klarer sikkert å få noe interessant ut av dette.

    Ellers syns jeg nok Spacedog tar i litt hardt. Mange av dagens Marveltegnere, som Maleev, Lark, Hitch, Kubert-brødrene, Jae Lee etc. er vel så gode som 60-årenes helter. Ingen slår Kirby, Ditko og Steranko, men etter hvilken målestokk kan Ayers og Everett regnes som gode tegnere?

    Middelmådig Marvel ligger uansett milevis foran norske tegneserier i kvalitet.

    Ellers tror jeg det er lurt å ikke ha alt for store forhåpninger til dette prosjektet. Peter Bagges Spider-man var riktignok utmerket, og Paul Pope har gjort seg bemerket med mye håndverksmessig bra mainstream superheroics. Men Kochalkas Hulk var akkurat like banal og uinteressant som alt annet han har gjort.


    Tor    12. June 2009, 16:48    #
  7. Mine godord om klassiske Marvel-tegnere går ikke på faglig dyktighet, der er nok dagens Lee/Hitch mer tekniske begavede.

    Men de gamle illustratørene hadde karakter, de hadde en særegen og personlig strek som langt på veg oppveide teknisk lavere standard. Bill Everett, f.eks., var jo en etterlevning fra Golden Age-illustratørene – ingen kunne påstå at han tegnet pent, men særegent (og spennende) var det…

    På samme måte som en del (ikke alle) av dagens alternative illustratører har en særegen, spesiell stil som du enten elsker eller hater (tenk Christopher Nielsen, det er heller ikke alle som mener at Jason er svaret på alt. Men spesielle og gjenkjennbare er de.

    Dagens Marvel/DCtegnere er innbyrdes utbyttbare, den ene mer teknisk perfekt enn den andre.


    Spacedog    14. June 2009, 15:01    #
  8. det er ikke tvil om at det finnes flere moderne tegnere som kan måle seg med kirby og ditko, f.eks. Frank Quietly og JH Williams III. bare fordi ditko/kirby var først ute betyr det ikke at ingen kan måle seg med dem.

    savner brendan mccarthy på den lista der, hans nummer av dc-serien solo inneholdt noen av de kuleste og mest psykedeliske tegneseriene jeg noen gagn har lest.


    Morten Hagen Tveit    28. June 2009, 22:23    #

Kommentarer er låst for denne artikkelen.

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)