Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SOMMER I KOLLEKTIVET (16.07.09 )

Et nytt album med Kollektivet i salg. Solstikk er en blanding av nytt og gammelt, og albumet er en god dokumentasjon på hva Torbjørn Liens tegneserie står for.

Av: Kristian Hellesund

Det blir slått på stortrommen i det nye Kollektivet-albumet Solstikk. I fullt albumformat (i motsetning til M Sommermix) og over 68 sider får man se Torbjørn Lien boltre seg med karakterene sine. Sommer er et gjennomgående tema i albumet, og som vanlig får man blant annet oppleve dametrøbbel for Ronny og Mounir, alkohol(mis)bruk, samlivsproblemer og et og annet Lien-skråblikk på samtiden.

Vanligvis klarer Torbjørn Lien å variere humoren sin, men i dette albumet blir det litt for mye morsomheter basert på avføringsproblematikk for denne anmelder. Det betyr at en del sekvenser aldri kommer over humrestadiet. Samtidig er Lien treffsikker i sin satire, og tosiderne om Traktorlesbepatruljen og Barprat samt firesideren “Den store slankekrigen” er gode og morsomme eksempler på dette.

Mens det er mye nytt og godt materiale i albumet, vil leserne også finne igjen kjent stoff. Flere av Kollektivet-småhistoriene ble trykt i diverse Kollektivet-blader i fjor, og en firesiders historie med Blacktööth var på trykk i Kollektivet nr. 1/2008. Mens det er kjekt å få samlet materialet i albumformat, kan man stille seg et spørsmål om opptrykkene kanskje kommer for tidlig.

Solstikk er en flott samling med Kollektivet, og den viser hvorfor tegneserien er en av Norges beste stripeserier. Men kanskje det hadde holdt med 52 sider og litt færre bæsj&promp&sånn-serier? Da hadde albumet blitt enda bedre!

Kollektivet: Solstikk
Av: Torbjørn Lien
ISBN 978-82-516-3365-9
68 sider
59,50 kroner
Schibsted Forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)