Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MEST FOR FANSEN (30.10.09 )

Den andre boken med Zofies verden er en tynn sak – både innholdsmessig og i format. I Zofies verden: En liten bok om menn er Grethe Nestor og Norunn Blichfeldt Schjerven fortsatt i underbuksehumormodus.

Av: Kristian Hellesund

Sjekkhefteformatet er tilbake i tegneserienorge. Tidligere i år ga Egmont Serieforlaget ut tre bøker med henholdsvis Pondus, Nemi og Rocky i serien En liten bok. Nå i høst er to nye bøker i salg. En tar for seg Eon, mens en annen profilerer Zofies verden.

Innholdet i Zofies verden: En liten bok om menn kan ikke på noen måte kalles nyskapende. Grethe Nestor og Norunn Blichfeldt Schjerven er fortsatt i samplingmodus og bruker tegninger fra ulike actiontegneserier, der de klipper, limer, tilsetter farger og raster slik at resultatet fremstår som en popart-tegneserie.


Kjønnsliv og kommentarer basert på underlivet er gjennomgående tema i Zofies verden.

Det ligger en stadig kontrast mellom tegnede mannemenn i pinlige situasjoner kombinert med absurde kommentarer, men der stopper det for Zofies verden. Tegneserien, slik den fremstår i denne boken, er i første rekke et oppgulp av vitser der banneord og forplantning står i sentrum. På mange måter kan man sammenligne humoren med Pyton-tegneseriene der Rhesus Minus & Tommy Tusj hadde hovedrollene. Mens Tommy Sydsæter definitivt hadde noe å fare med grafisk sett, var Rolf Håndstads manuskripter mer varierende med en kombinasjon av det absurde, det ekle og det genuint morsomme. Nestor og Schjerven kan være morsom her og der, men som regel blir det bare teit, tåpelig og billig. Det er grenser for hvor mange ganger det blir morsomt å bruke poenger basert på sex og navn på kjønnsorganer.


Men Zofies verden kan også være morsom!

Leste du aldri Pyton, vil du få mer igjen av å se nærmere på samleboksen som kom i salg forrige uke fremfor denne utgivelsen. Zofies verden er dessverre ikke gjennomgående morsom her, og det finnes en rekke andre norske tegneserier som dunker den ut som mye mer interessante. Dermed blir nok dette helt en utgivelse for Zofie-fansen. Andre kan trygt styre unna – uten å ha gått glipp av noe som helst!

Zofies verden: En liten bok om menn
Av: Grethe Nestor og Norunn Blichfeldt Schjerven
ISBN 978-82-429-4256-2
48 sider
99 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
 1. Kr. 99.- for 48 sider med tidligere resirkulert materiale – joda, denne serien med “små bøker” er en pen liten melkeku. som det aller meste av norske serieutgivelser, bare se på Pondus. Det tryggeste er gammalt ræl, fri og bevare oss for at de skulle utgi noe NYTT? “for det selger jo ikke”... det finnes massevis av kule nye serier, bare se hva som finnes av webcomics! som kunne vært utgitt i en slik bokserie.


  Spacedog    30. October 2009, 17:32    #
 2. Eg veit ikkje eg, Arild. Som håpefull serieteiknar er det min draum ein gong å tene masse pengar på resirkulert gamalt ræl. Og Zofie-jentene har jo klart kunststykket å tene masse pengar på at andre folk gjer arbeidet. (Skjønt eg synast det er dårleg gjort at dei ikkje fører opp “Photoshop” som kreativ medarbeidar. Kvar ville vel serien ha vore utan? )


  Knut Robert Knutsen    30. October 2009, 22:59    #
 3. Det er vel ingen som er dumme nok til å kjøpe denne søpla her, vel?


  Tor    1. November 2009, 00:40    #
 4. Sjølvsagt vil nokre forståsegpåare kjøpe Zofies verden. Men det er kun for å verke kule.


  Einar T.    1. November 2009, 01:44    #
 5. De striber fra Zofies verden er stjålet fra den italienske serie ‘Diabolik’. Hvad mon det italienske forlag siger til det??


  Bjarne    6. November 2009, 22:31    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)