Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

HUMOR OG FORELDREROLLE ( 6.12.09 )

Fødsel og morsrollen står i sentrum i Alltid beredt til å dø for mitt barn av den svenske serieskaperen Joanna Rubin Dranger. Samtidig er dette en humorbok der Dranger treffer gang på gang.

Av: Kristian Hellesund

Joanna Rubin Dranger går rett på sak i Alltid beredt til å dø for mitt barn. Tegneserieromanen, som er en herlig blanding av tegneseriesekvenser, vitsetegninger og montasjer, tar for seg overgangene som en familieforøkelse medfører. Dranger setter ikke to pinner i kors, og hun er rett-frem når hun skildrer fødsel, møter med venner og hverdagslige situasjoner med baby i huset. Det hele presenteres som en selvbiografi, der Joanna Rubin Dranger både er beundringsverdig utleverende og ærlig.

Men likevel er Alltid beredt til å dø for mitt barn først og fremst en humoristisk utgivelse. Joanna Rubin Dranger bruker sarkasme og ironi for å få frem budskapet sitt, der hun i en blanding av ettertanke og snusfornuft banker inn både fordeler og ulemper ved å ha småbarn i huset. Foreldre vil lett kjenne seg igjen i situasjoner og problemstillinger, og boken gir også mange og gode lattervekkende situasjoner.

Som hverdagsfilosofi faller Alltid beredt til å dø for mitt barn godt inn. Joanna Rubin Dranger har laget en god og alternativ foreldrebok som bør finne seg et publikum langt utenfor tegneserienorge. Men gjerne også innenfor tegneseriemiljøet.

Alltid beredt til å dø for mitt barn
Av: Joanna Rubin Dranger
ISBN 978-82-03-21185-0
216 sider
269 kroner
Aschehoug

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)