Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SECRET WARS SAMLET (16.03.06 )

Femte bind i bokserien “Alle tiders superhelter” er nå i salg. Der har Egmont Serieforlaget samlet superheltminiserien “Secret Wars”.

Av: Kristian Hellesund

Siden bokserien “Alle tiders superhelter” ble startet opp av Egmont Serieforlaget i fjor sommer, har forlaget kunnet by på ulike samlinger med Batman, Fantastic Four, Spider-Man og Superman. Nå er en ny bok klar for det norske markedet. Under tittelen “Kosmisk krig” presenterer Egmont Serieforlaget miniserien Secret Wars. I historien dukker noen av de viktigste heltene og skurkene fra forlaget Marvel opp, og blant dem er Spider-Man, Fantastic Four, X-Men, Captain America, Thor og Iron Man.

“Kosmisk krig” har tidligere vært publisert i bladform i Norge under navnet “Hemmelig krig” i Edderkoppen i 1987 og 1988. I bokutgivelsen er historiene oversatt på nytt. Boken inneholder også bakgrunnsstoff om miniserien.

Neste bind i bokserien “Alle tiders superhelter” kommer i juni. Da presenteres et nytt knippe Batman-historier tegnet av Neal Adams.

Les mer om Secret Wars hos Superhelter i Norge:
http://superhelt.blogspot.com/2005/11/hemmelig-krig-i-bokform.html

divider
 1. Er det noen som virkelig bryr seg om denne gamle serien i dag? 20 år gamle serier, forholdsvis dårlig tegnet og med en syltynn historie? Mitt verste minne er fargene – dette var midt i perioden da Marvel la om papir og trykkteknikker, og ikke hadde helt styring på resultatet, etter 20 år med avispapir og raster. SW hadde syke gule, lilla og grønne farger – et trykk som ikke var beregnet på papiret det kom på – men jeg regner med at dette er blitt rettet opp i den reformatterte versjonen.
  Men er ikke dette egentlig å kaste bort penger?

  Forresten – la oss foreslå serier fra den “klassiske” perioden som norske utgaver!

  Mitt forslag: DAREDEVIL av Miller, fra #158 og utover, gjerne i flere bøker. Dette er da virkelig serier som har satt spor etter seg?
  Fra DC kunne jeg tenke meg MANHUNTER-episodene av Goodwin og Williamson.

  Batman av Adams har vært reprintet ofte nok, men dette er jo “trygg mat” for forlagene. Hvorfor ikke være litt mer eventyrlysten? Husker en fabelaktig 3-part historie som vekslet mellom Batman og Detective (muligens det var rundt om ‘tec 500) der henri Pichard ble introdusert. Det høres ut som Denny O’Neill, og tegneren var Dwayne McDuffie (tror jeg). Steike bra historie, som godt hadde gjort seg i bokform. Ellers er det et knippe Batman-historier fra 80-tallet som også kunne ha vært gjort noe mer med på norsk. 90-tallet var for mørkt og tungt for meg, med Knightfall, Az-bats etc.


  Arild    16. March 2006, 23:16    #
 2. Fargeleggingen i den “nye” versjonen av SW er ganske elendig. Det jeg har sett er faktisk verre enn originalheftene. Jeg har ikke sett den amerikanske utgaven, men de har jo gjort dugelig restaurering av ting før så dette skuffer. Tekstingen er helt blottet for sjel og hadde han vært dau hadde Stan the Man rotert i graven som et annet kebabspyd. Norsk utgave av Daredevil av Miller vurderes løpende, men det blir nok neppe før neste år. Det er vel fler storyarcs fra eks. Legends of the Dark Knight som kunne vært reprintet her, når man snakker om Batman. Utover det er vel egentlig alt av Jeph Loeb & Tim Sale obligatorisk lesning…


  Jon Løvstad    17. March 2006, 19:13    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)