Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

EN SIRKEL SOM ER VERDT Å SJEKKE UT (17.04.10 )

Norske tegneserielesere vet at tegneserieheftet Agent X9 vanligvis kan by på action- og spenningsserier. Hva kan man si om Agent X9 nr. 4/2010, som er i bladhyllene akkurat nå?

Av: Frank Flæsland

Denne måneden starter “The Circle”, en ny moderne spionserie i 5 deler som kan være verdt å få med seg. Første avsnitt, skrevet av Brian Reed, lover bra, og tegningene til Ian Holsfield (som bodde i Norge som barn) er både kraftige nok i streken og kontrastrike nok til at de fungerer i dette bladet, selv uten farger. Terrorister stjeler et tog lastet med atomraketter, og da russerne laget et innfløkt nettverk av jernbanelinjer, nettopp for å unngå at USA kunne overvåke disse, er det ikke enkelt å oppspore toget igjen. Her er en blanding av reelle og oppdiktede land og personer, og historien er enda i startfasen, men så langt liker jeg serien. Et minus på tampen: Hvorfor bruke engelsk tittel på denne serien?

En annen av mine favoritter,Goodwin og Williamsons Agent Corrigan, har også en bra episode, med Corrigan mot en kidnapperliga. Den tredje hovedserien, Modesty Blaise er Ok, men ikke mer. Historien til Peter O’Donnel er syltynn og Romeros tegninger er ikke blant hans beste heller. Det siste kan delvis skyldes ombrekkingen, som stort sett blir 3×4 omtrent like ruter pr. side, men f.eks. Willie Garvin ser ikke ut! Men, bevares, vi får jo sett Modesty i skinnbikini, noe som muligens var hovedformålet med denne historien.

“Blazing Combat”, også skrevet av Archie Goodwin, var kanskje nyskapende da den kom, men i dag virker de korte vignettene heller tamme, og med ideer og temaer som er litt utbrukte. I denne 6-siders episoden møtes to soldater fra hver sin side tidlig i den amerikanske borgerkrigen, og hjelper hverandre på tross av konflikten. Dessverre varer dette ikke lenge…

Bladet avsluttes med et nytt avsnitt av “Spaghetti Brothers” av Trillo og Mandrafino, denne gangen får presten Frank et skriftemål av en gangster som har skutt sin bror.

Les mer her:
Full gjennomgang av første nummer av “The Circle” av serieskaperne. Inneholder mye “spoilers”.
http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=142829

Intervju med tegneren av “The Circle” Ian Holsfield:
http://forum.newsarama.com/showthread.php?t=132294

Agent X9 nr 4/2010
100 sider
47,50 kroner
Egmont Sereforlaget

divider
  1. Ypperlig anmeldelse, som stort sett er i tråd med mine synspunkter. Norn tilleggskommentarer, kan jeg da likevel gi.

    Bladet har en flott, informativ og velskrevet leder, nærmest en artikkel. Historiene i serien “Blazing Combat” var kanskje provoserende i sin tid i et konservativt USA, men her i dag i Norge, er de lite engasjerende.


    1066    17. April 2010, 13:37    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)