Vil ha flere faglitterære serier

Som en del av det utvidete OCX i 2019 inviterer Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening (NFFO) til arbeidsverksted med Lars Fiske og Espen Holtestaul.

Til prosjektet søker man ideer til historiske, politiske og biografiske sakprosategneserier.

Lan Phuong Le fra NFFO har ansvaret for den praktiske gjennomførelsen. Om sin egen faglige bakgrunn og interesse for tegneserier forteller hun: – Jeg er ivrig tegneserieleser, og har jobbet litt for Minuskel forlag i Norge, og med tegneserier for Epigram Books i Singapore, som har gitt ut flere tegneseriebøker som skjærer gjennom skillet mellom skjønnlitteratur og sakprosa, blant annet den Eisnernominerte «The Art of Charlie Chan Hock Chye» av Sonny Liew.

Vietnamerica

-Jeg har lest noe sakprosaserier, mest memoarer, men blir alltid glad når jeg oppdager andre former for sakprosaserier. En av favorittbøkene mine er «Vietnamerica» av GB Tran, som inneholder et av de vakreste og vondeste panelene jeg har sett i en tegneserie.

Det var Fritt Ord, sammen med NFFO, som tok initiativet til et samarbeid med OCX. Sammen utviklet de ideen om et arbeidsverksted for sakprosategneserier. Lan håper at de kan utvikle arbeidsverkstedet til noe mer permanent, og at de i det lange løp kan bidra med å bygge opp, og få mer oppmerksomhet rundt, norske faglitterære tegneserier. Fordi NFFO er en fagforening for skribenter – forfattere og oversettere – er de i første rekke interesserte i å få med deltakere som både skriver og tegner selv. Men det holder at serieskaperne kommer til verkstedet med manusutkast, eventuelt også grovskisser.

The Art of Charlie Chan Hock Chye

Ettersom dette er et prosjekt NFFO ønsker å jobbe videre med, vil de på sikt søke et samarbeid med andre aktører, f. eks. Grafill eller Tegnerforbundet, slik at de eventuelt kan åpne opp for flere deltakere.

I pressemeldingen etterlyses det ferske tegneserieskaper, heller enn etablerte tegneserieskapere, men Lan understreker at de ikke kommer ikke til å legge for sterke føringer. – De som ønsker å melde seg på og tror de kan få noe ut av arbeidsverkstedet, bør søke!

-Vår hovedtanke er at alle som går med en tegneserieskaper i magen, skal få mulighet til å delta på arbeidsverkstedet uansett hvor i landet de bor, avslutter hun. Derfor kommer ikke til å være en egenandel. NFFO dekker både reise og opphold.

Verkstedet finner sted på Serieteket den 6. juni kl. 10-16.

Les mer om prosjektet her.

Øverst: Utsnitt fra «Herr Merz» av Lars Fiske. Utlånt i illustrasjons øyemed til prosjektet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *