Agentene er tilbake

Et nytt eventyr med Jacob Krüger og Otto Krogh er i salg. «Spøkelseståken» viderefører det beste ved det første albumet og byr på videreutvikling av både konseptet og karakterene.

Tegneserier i fransk-belgisk stil er det ikke mange nordmenn som har drevet med. De siste årene er det i første rekke John Jamtli som kan nevnes, men han legger ikke skjul på at en viktig inspirasjon er «Krüger & Krogh» av Ronald Kabicek, Bjarte Agdestein og Endre Skandfer. Trekløveret ga tegneserienorge hakeslipp da prosjektet ble presentert under tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo i 2011, og hakeslippet fortsatte da albumet «Brennpunkt: Oslo» kom i 2014. Det var en gjennomført utgivelse der Kabicek, Agdestein og Skandfer imponerte med et spennende konsept, glimrende research og godt utført tegnearbeid.

I det nye albumet er agentene fra AFMA (Avsnitt For Mellemliggende Anliggender) tilbake på oppdrag i sekstitallets Oslo. Denne gangen skjer det mystiske ting på kirkegården til Gamle Aker kirke, og Jacob Krüger og Otto Krogh må inn for å finne ut av hva som egentlig foregår. Underveis får vi oppleve en eksorsisme, undersøkelser i Oslos underverden, varierende samspill mellom Krüger og Krogh samt noen romantiske mellomspill. Jacob Krügers kjæreste Julie spiller en viktig rolle i handlingen, og hun tilfører sammen med pastor Lind og AFMAs frøken Lygre viktige tilskudd til det kvinnelige persongalleriet i tegneserien. Samtidig gir forholdet mellom Julie og Jacob Krüger tegneserien flere interessante fasetter og større innblikk i både Krüger og Otto Krogh.

Ronald Kabicek, Bjarte Agdestein og Endre Skandfer har nok en gang levert en god og spennende historie. Albumet er veltegnet, og det er til å la seg rive med av herlige, små detaljer, flotte oversiktstegninger, vakre bybilder og godt utførte handlingsforløp. Fargeleggingen er utsøkt og dyktig utført, og albumet fremstår som svært lekkert. Også her er det gjort god research både innen historie og folklore, og utgivelsen inneholder flott bakgrunnsmateriale og interessante skisser og innblikk i prosessen.

Med «Krüger og Krogh» har Norge fått en god og lesverdig tegneserie i beste kontinentale ånd. Det er bare til å gi seg over av Ronald Kabicek, Bjarte Agdestein og Endre Skandfer og «Spøkelseståken». Måtte det gå mindre enn fire år før neste album er i salg!

 

«Krüger & Krogh: Spøkelseståken»

Av: Ronald Kabicek, Bjarte Agdestein og Endre Skandfer

84 sider

249 kroner

Egmont Kids Media Nordic AS

 

Anmeldelsen er tidligere trykt i Sydvesten 1. november 2018. Det må for øvrig nevnes at det første albumet, «Brennpunkt: Oslo», akkurat nå er i salg i en spesialutgave sammen med årets julehefter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *