Tøysekongen

Litt om kongens sorger, men mest om hans gleder i en ny samling av den populære nettserien.

Blogging blir en stadig vanligere måte å slå gjennom med en tegneserie på. Med for komiker Odd-Magnus Williamson og tegner Sindre Goksøyr gjorde Twitter samme nytte.  I flere år har de laget Kongen Din, en fiktiv Twitterprofil kreditert kong Harald 5. Tegneseriene fra denne profilen har så langt resultert i to bøker. Dette er den første samlingen i et album.

«Kongen Din» følger kongens hverdag, og portretterer ham for det meste som et stort barn. Det er et tema som inneholder flere variasjoner enn man kanskje skulle tro. Mange av gagene er bare tøysete, men noen av dem er samtidig ganske oppfinnsomme, og enkelte er også mer reflekterte.  Det hjelper at Odd-Magnus Williamson har en litt sær og uforutsigbar form for humor. «Kongen Din» inneholder flere eksempler på uventede innfall og referanser, bare i denne vesle samlingen.  Hvem hadde f.eks. ventet å se igjen Hjemmy, ukebladet Hjemmets gamle hundemaskot. I denne serien (eller noe sted).

00_Kongendin01
Når brevbunken hoper seg opp, kan kongen ta noen snarveier…

Selv i vår tid er satire over kongelige et litt vanskelig tema for norske humorister, sammenliknet med f.eks. den lange tradisjonen for dette i Storbritannia. Og i den sammenlikning er vår kongesatire fortsatt ganske snill og godslig – inkludert «Kongen Din».  Men selv «godslig» satire kan ha noen treffsikre poenger.

Kongen Din – Utgave 1, 2016

Skrevet av Odd-Magnus Williamson og tegnet av Sindre Goksøyr

32 sider

Kr. 69,90

Bestselgerforlaget/Strand Comics

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *