Corto Maltese i Italia

Minuskel forlags utgivelser med Corto Maltese fortsetter. I det nyeste bindet får vi sjømannens opplevelser i Venezia.

Hugo Pratt er en av viktigste fortellerne i den niende kunstart. Serieskaperen fra Italia er i hovedsak knyttet opp mot tegneserien «Corto Maltese», som han laget fra 1967 til 1991.

«Corto Maltese» må sees på som et ruvende knippe tegneserier som har fått et fortjent godt rykte. Fortellingene om sjømannen fra Malta inneholder spenning, gode personskildringer, vrier på historiske hendelser, mystikk og fantastisk tegnearbeid fra Hugo Pratt.

I Norge har utgivelsene av «Corto Maltese» vært litt flyktige. Mange historier er utgitt i ulike album og tegneseriehefter, men det er først nå at vi har fått en utgivelsesrekke som vil gi oss tegneserien komplett i norsk språkdrakt. Det er Minuskel forlag som står bak, og forlaget bruker nyoversettelser av Jon Rognlien til utgivelsene. Minuskel har valgt å utgi tegneseriene i albumformat med pappomslag, utmerket lay-out og gjengivelse i svart/hvitt. Vanligvis kler det fortellingene aller best, selv om albumene også eksisterer i kledelig fargelagt utgave.

«Fabelen om Venezia» er det åttende albumet i utgivelsesrekken fra Minuskel forlag. Albumet er tidligere gitt ut som en hardcoverbok i mindre format i 2006 under tittelen «Eventyr i Venezia».  Historien er klassisk Corto Maltese med Hugo Pratt i god form både som manusforfatter og tegner. Historien fører leseren og Corto Maltese til gondolbyen, der Corto prøver å finne det mytiske artifaktet «Salomos kraveben».

I typisk og flott Pratt-stil består menyen av spenning, noen overnaturlige hendelser, litt melodrama og en god dose action der frimurere og mordere er blant ingrediensene. Mystikken står hele tiden i sentrum, og den preger fortellingen.

Historien er spennende og artig lesning, og den kan være en god introduksjon til serieskaperen Hugo Pratt og tegneseriefiguren Corto Maltese før man lader opp til det kanskje beste albumet. «Det gylne hus i Samarkand» er neste «Corto Maltese»-utgivelse fra Minuskel forlag.

 

«Corto Maltese: Fabelen om Venezia»

Av: Hugo Pratt

ISBN 978-82-92796-48-1

64 sider

199 kroner

Minuskel forlag

 

Anmeldelsen er tidligere trykt i Sydvesten 25. januar 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *