Da Kickass gjenoppsto

I omtrent et år har Minuskel forlag hatt et «underbruk» i form av Kickasscomics. Lørdag var det meningen å samle alle serieskapere som har fått sine egen ting under denne labelen. Dessverre måtte Ida Margrethe Neverdahl utebli, selv om hun var i byen og har vært å se på Raptus søndag. Til stede var John Jamtli og Vegard A. Skogmo (begge Dass), Geir Moen (Skinny T) og Minuskel-redaktør Alexander Leborg.

F.v. John S. Jamtli, Vegard A. Skogmo, Geir Moen, Alexander Leborg og ordstyrer Frode Haaland
F.v. John S. Jamtli, Vegard A. Skogmo, Geir Moen, Alexander Leborg og ordstyrer Frode Haaland

Der begynte med Geir Moens Peer Gynt. Leborg ville gjerne gi ut tegneserien, men Geir Moen stilte som betingelse at Minuskel skulle gi ut en av hans gamle serier, Skinny T. Men Leborg, som etter eget utsagn er «veldig snobbete av meg» følte at denne crazyhumoristiske serien ikke passet inn i forlagets profil. Da var det at ideen om å gjenopplive Geir Moens gamle label, Kikckasscomics (ofte forkortet KAC) kom opp. Under KAC hadde Geir Moen tidligere gitt ut serien Ghasp og antologien Søppel. Løsningen virket ideell.

Dermed var veien åpen for flere, norske serier av det litt mer uhøytidelige slaget. Ida Magrethe Neverdahl fikk sin Gelé-samling i vår (skjønt mye tyder på at Alexander Leborg ville vært stolt over å utgi den, med eller uten KAC-labene). For John S. Jamtli og Vegard A. Skogmo kom dette som bestilt. Hva de visste, var at de ville gi ut en DASS-samling, og at de ville lansere den 6..6.2016 («Djevelens bursdag»). Hvilket forlag de skulle gå til, var noe de fant ut av til slutt.

Hva er planene for KAC-gjengen framover? Ida reiser som kjent til Los Angeles med støtte fra Illustrasjonsfondet, noe hun også nevnte på søndag, da hun deltok i en paneldebatt om digitale serier og format. Spøkefullt ble det sagt at Jamtli og Skogmo har lekt seg med tanken på «Lille Petter Dass», men de har i alle fall ting på gang. Jamtli kommer til å samarbeide med Aleksander Kirkwood Brown om et nytt prosjekt. Geir Moens nye, store prosjekt er et «julehefte» på 200 sider. Han håpet å ha den ferdig i år, men nå blir den utgitt på Minuskel eller KAC julen 2017.

1 tanke om “Da Kickass gjenoppsto

  1. Ida Neverdahl grisebanket motstanderne sine og vant en submission wrestling konkurranse i Oslo på lørdag (helt sant!) Det var derfor hun ikke dukket opp på kickass panelet. Men det er så kickass å vinne en submission wrestling konkurranse at det gjør ikke noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *