En annerledes superhelt

Faith Herbert er ikke som andre superhelter. Nå står hun på egne bein i hefter og samlebøker fra det amerikanske forlaget Valiant.

På nittitallet var Valiant et ordentlig stjerneskudd blant amerikanske tegneserieforlag. I likhet med markedslederne Marvel og DC Comics satset Valiant på superhelter, men forlaget laget sin vri på dette ved å kombinere nye superhelter med karakterer fra sekstitallet i et eget superheltunivers.

En av de klassiske superheltene fra Valiant var «Magnus Robotfighter», som også figurerte i norske tegneseriehefter på sekstitallet. En nyversjon av «Magnus Robotfighter» fikk vi også se i eget blad i Norge på nittitallet. Ellers var det minimalt å se fra Valiant her til lands.

I Valiants tegneseriehefte «Harbinger» figurerte superhelten Zephyr som en av flere ungdommer med superkrefter. I 2015 fikk Zephyr prøve seg med en egen miniserie og deretter eget tegneserieblad i USA. De første bladene er nå samlet i boken «Faith: Hollywood And Vine», der Zephyr står på egne bein.

Zephyrs alias Faith Herbert har i oppveksten vært opptatt av populærkultur generelt og superhelter spesielt. Dermed var det veldig passende for henne at hun fikk utviklet superkrefter. Vel plassert i Los Angeles kombinerer hun et liv med superheltaktiviteter sammen med et yrkesliv der hun skriver artikler for en nettside. «Faith: Hollywood And Vine» er en utgivelse som viser Faith tilpasse seg sitt nye liv i en ny by. Underveis må hun kjempe mot en hemmelig organisasjon som prøver å samle ungdommer med superkrefter, men vel så viktig i fortellingen er jobben hun gjør for å finne sin plass på jobb, i samfunnet og med nye og gamle venner.

faith_innmat

Faith fremstår i tegneserien som en ung kvinne med selvtillit, livsglede og varme. Hun er ikke helt fornøyd med alt i livet, men noe hun ikke bryr seg om er kroppsfasongen sin. Faith er en frodig kvinne som mestrer mye av det hun holder på med. Selvsagt er det intriger på arbeidsplassen, og det er ikke bare lett å være superhelt, men i det store og hele er tegneserien «Faith» en hyllest til livet.

«Faith: Hollywood And Vine» er en flott introduksjon til superhelten Faith. Den er godt tegnet, plassert i nåtiden og byr på troverdige og interessante karakterer. Anbefalt!

 

«Faith: Hollywood And Vine»

Av: Jody Houser, Francis Portela, Marguerite Sauvage og Andrew Dalhouse

ISBN 978-1-6215-140-2

112 sider

9,99 dollar

Valiant

 

Anmeldelsen er tidligere trykt i Sydvesten 5. januar 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *