En mørk framtid

Raptus 2017 var den første tegneseriefestivalen der publikum fikk anledning til å bli kjent den overnaturlige dystopien Future Darkness, om ikke via foredrag så i alle fall på stand. Serienett slo av en prat med skaperne.  

Mennene bak serien er Patrik Sahlström fra Oslo, bosatt i Malmø, Niels E. Wisth fra Oslo, og Nyoman Kertayasa fra Bali i Indonesia. Kertayasa var ikke til stede på Raptusfestivalen. Ideen til denne mørke sagaen kommer fra Sahlström. Han forklarer:

Future Darkness er mine visjoner om hvor fullstendig på trynet verden kan ende opp med å være i framtida, krydra med ting som jeg synes er gøy, som varulver, demoner, hekser og sånne ting.  Historien dreier seg rundt en ung heks, Elizabeth, som jaktes på av den onde og korrupte kirken som vil slå klørne i henne og hennes krefter.  Det begynte mens jeg jobba som papirdytter i politiet. Kollegene mine merket hvor lite jeg trivdes,. De var bekymret for at jeg skulle klikke en vakker dag og gå berserk. Derfor oppfordret de meg til å satse på skrivingen. Da jeg senere fikk sparken etter prøvdeida og ble gående arbeidsledig, uten å få en ny jobb straks, var det noe å fylle tida med, rett og slett. Jeg satt meg ned og satset seriøst på skrivinga.

F.v. Patrik Sahlström og Niels E. Wisth på Raptus

Hittil har Sahlström skrevet to romaner i Future Darkness-serien, «Frost Moon» og «Prodigal Queen», med Wisth som redaktør og forlegger gjennom sistnevntes firma, NEW Productions AS. Wisth forteller:

-Jeg satt en dag og tenkte, hvordan kan vi klare å få formidlet denne historien på en enda bedre måte? Jo tegneserie, det passer den perfekt til. Bak Patriks rygg fikk jeg fire test-tegnere til å lese boka, og lot dem velge selv hva de ville tegne for en betaling på 100 dollar stykket. Da jeg hadde fått inn alle tegningene kalt jeg inn Patrik og viste ham sidene. Han ble ganske overrasket (gledelig overrasket, legger Sahlström til). Så skrev jeg om boka til et tegneseriemanus, kokte det ned til 64 sider og sendte det til tegneren vi hadde valgt, Nyoman Kertayasa. Vi har jobbet sammen siden oppstart, det tok vel ca. tre kvart år å få alle tegningene ferdige før jeg fikk dem redigert og tekstet.

Albumet «Future Darkness Volume 1» ble lansert på spillfestivalen ARCON like før sommeren. Raptus 2017 var den første tegneseriefestivalen der skaperne viste fram albumet. Utgiveren NEW Productions er et kommunikasjonsbyrå som til daglig leverer film, foto, tekster og grafisk design til bedriftskunder. Wisth beskriver Future Darkness som et tapsprosjekt, i motsetning til resten av det de driver med. Men et album gjør dem i alle fall i stand til å formidle historien til flere. Det viktigste de ønsker å oppnå med dette opplaget, er å få feedback.

Og opplaget ble solgt ut på Raptus, godt hjulpet av en hyggelig introduksjonspris på 50 kr. Albumet har også en vedlagt link til et spørreskjema bakerst i bladet, og serieskaperne håper at de som leser vil ta seg tid til å gå inn på den og uttrykke sin mening, så de kan ta dette med i beretningen når de lager «Volume 2».

Hvis publikumsinteressen er stor nok til å fortsette, hevder Sahlström at han i utgangspunktet har ubegrenset materiale. Med to romaner ute har de ferdig bakgrunnsmateriale for én episode til. Han skriver for tiden på bok tre og fire. – Jeg blir neppe fornøyd selv før vi nærmer oss 15-20, konkluderer han.

Hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *