Disse kommer til OCX

Nylig offentliggjorde Oslo Comics Expo den første lista med gjestenavn for 2019. Serienett gir deg en kort presentasjon av gjestene som hittil er stadfestet.

Internasjonale

Noah Van Sciver – Amerikansk serieskaper. Han er mangeårig bidragsyter til MAD, men har også en lang portefølje av mer personlige serier, mange av dem kritikerroste, prisnominerte og prisbelønte. Fikk gjennombruddet sitt med antologitittelen Blammo, og har senere samarbeidet mest med Fantagraphics og Kilgore. Førstnevnte ga blant annet ut hans første fullstendige tegneserieroman, «The Hypo: The Melancholic Young Lincoln», og fulgte opp med «St. Cole» og «Fante Bukowski». For den selvbiografiske «My Hot Date» fikk han Ignatz-prisen for beste historie i 2016. Han bor i Columbus, Ohio. 
https://nvansciver.wordpress.com/

The Hypo: The Melancholic Young Lincoln

Charles Forsman – Amerikansk serieskaper. Han mest kjente tegneserie er «The End of the Fucking World», som vant den før nevnte Ignatzprisen i 2013, og ble adaptert til tv-serie for Netflix for 2017. Denne ble utgitt av Fantagraphics, men de fleste av seriene hans er enten egenutgivelser, selges via Patreon, eller kommer ut på mindre forlag. Han vant Ignatzprisen første gang alt i 2008, for den egenutgitte «Snake Oil».  
oilychuck.wordpress.com

Blutch – alias Christian Hincker, er en svært allsidig fransk serieskaper som har vært aktiv siden sent 80-tall. Han vant Grand Prix i Angouleme 2009 for tegneserieromanen «Vitesse Moderne». Hans «Blotch – Kongen av Paris», en herlig harselas med kunstnerego i mellomkrigstidens franske tegnermiljø, ble utgitt på norsk av No Comprendo Press i 2016. Flere av de andre bøkene hans er oversatt til engelsk, deriblant «Vitesse Moderne».

Total Jazz av Blutch

Nadine Redlich – Tysk illustratør og serieskaper, bosatt i Düsseldorf. Hun kjennetegnes av sine enkle, men slagferdige serier, med tegninger befolket av nakne, runde figurer med store neser. Mange av disse er samlet i tre bind under vignetten «Ambient Comics»
http://www.nadineredlich.de/

Moa Romanova – Svensk serieskaper med bakgrunn fra kunstskolen i Gøteborg og serieskolen i Malmø. Debuterte nylig med tegneserieromanen «Alltid Fucka Up» fra Kartago Förlag, der hun skildrer et miljø inspirert av tiden i Gøteborg.

Mats Jonsson – Svensk serieskaper og redaktør som både i innhold og strek kan regnes som en forløper til vår egen Anders Kvammen. Tegneseriene hans er gjennomgående selvbiografiske; hans nyeste tegneserieroman «Nya Norrland» handler om møtet med den nå forfalne barndomsbygda. Han var også redaktør for det innflytelsesrike serieheftet/kulturtidsskriftet Galago fra 2001 til 2018.
http://www.matsjonsson.nu/

Fredrik Jonsson –  Svensk seriejournalist og skribent, aktiv i fanzinemiljøet og bidragsyter til Bild & Bubbla. Søskenbarn av ovenfornevnte Mats Jonsson.

The End of the Fucking World

Norske

Jason – Alias John Arne Sæterøy, en av Norges mest internasjonalt anerkjente serieskapere gjennom mange år. Aktuell med boka «Åh Josefine».

Martin Ernstsen – Serieskaper tilknyttet Jippi Forlag og Cappelen; har laget alt fra ekspermentelle tegneseriebøker som «Kodok’s Run» til barnebøker. Aktuell med en tegneserieadapsjon av Knut Hamsuns «Sult».
https://www.martinernstsen.com/

Ida Kristine Larmo – Illustratør og serieskaper. Aktuell med den biografiske tegneserieromanen «Bow & Arrow» om studieoppholdet sitt i London. Har tidligere laget stripeserien «Værbitt» for Dagbladet og «Spesielt» for bladet Rutetid.

Frylt & Medlidenhet av Ane Barstad Solvang

Ane Barstad Solvang – Serieskaper og kunster som debuterte med tegneserieromanen «Frykt & Medlidenhet», som ble nominert til Kulturdepartmentets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur. Holder på med en ny bok.
http://www.anebarstadsolvang.com/

Aleksander Kirkwood Brown – Manusforfatter. Aktuell med «Edward Rubikon og Hekseskogen», «Norges Ninjakommandør»  og på lenger sikt, «Magnus Carlsen og Sjakkmorderen»
akbrown.no

John Jamtli – Serieskaper. Aktuell med «Norges Ninjakommandør» og på lenger sikt, «Magnus Carlsen og Sjakkmorderen».
https://www.jegerart.com/

Norges Ninjakommadør

Øyvind Lauvdahl – Serieskaper som særlig er kjent for de surrealistiske tegningene han lager på Instagram under vignetten «Ontography». I disse dager blir de lansert i en trebinds samling.  Har tidligere ugitt «Kjære Sorgenfri», «Torsken Bel Air», «Kina Town» og «Fragmenter».
https://www.instagram.com/lauvdahl/?hl=nb

Alt med forbehold om endringer. Følg med på festivalens egne nettsteder for oppdateringer:
oslocomicsexpo.no
OCX Facebook

Øverst: Utsnitt fra «Nya Norrland» av Mats Jonsson.

Les også:
Ny satsing på barn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *