Jul hos Nemi

Julestemningen er sikret med Nemis julebok.

Lise Myhre nærmer seg et jubileum med tegneserien «Nemi». I 2017 er det tyve år siden karakteren dukket opp i tegneserieheftet «Larsons gale verden». Etter hvert fikk tegneserien navnet «Nemi», den fikk fast plass som dagsstripe i «Dagbladet», og i 2003 ble «Nemi» beæret med eget tegneseriehefte. Underveis kom det egne «Nemi»-album, og det første juleheftet med «Nemi» var i salg allerede i 2000.

I år er «Nemi» aktuell med både julehefte og julebok. I «Nemi: Juleboka» har forlaget Egmont samlet en rekke jule- og vinterhistorier med tegneserien. Noen stammer fra tidligere julehefter, mens andre har vært på trykk i tegneserieheftet «Nemi». I stor grad er det spesialhistorier som er samlet i boken, og det er ofte i disse at Myhre har gjort sitt aller beste arbeid.

Nemi er en karakter som har mye av det barnlige i seg. Dette barnlige har Lise Myhre fått mulighet til å utforske nærmere i flere av disse vinter- og julehistoriene. Glede og fantasi er sentrale tema i flere av historiene, og det er spesielt artig å se en gammel historie der Nemi går inn og blir en del av et eventyr. Jul er også tid for familie og erindringer, og det er mange glimt der vi får se Nemis egen familie. En veldig god historie i boken lar Nemi vandre tilbake til sin oppvekst, og det gir Lise Myhre en mulighet til å spinne rundt vennskap og fantastiske elementer. Vi får også hilse på Nemis lillebror, og Nemis to fedre spiller også en viktig rolle i en av historiene.

Lise Myhres tegneserie har vært varierende opp gjennom årene, men denne boken står seg meget godt som en dokumentasjon av «Nemi» på sitt aller beste. Det er artig å se bredden i historiene, som viser at Myhre har mange ben å stå på som forteller. «Juleboka» er kanskje den aller beste «Nemi»-samlingen så langt, og nå i desember passer den særdeles godt.  Anbefalt!

 

«Nemi: Juleboka»

Av: Lise Myhre

120 sider

159,90 kroner

Egmont Publishing

 

Anmeldelsen er tidligere trykt i Sydvesten 20. desember 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *