Julehefter 2019 – Klassisk Amerikana

I Serienetts  femte julepodcastsending tek Arild Wærness og Knut Robert Knutsen for seg dei eldste amerikanske seriane.

På grunn av den store mengda med hefter, og den ledige samtaleforma under innspelinga, kjem juleheftepodcasten til å gå over fleire sendingar som blir lagt ut i dagane fram mot advent.

Intro

Fleire av seriane som går under det vi kallar klassisk amerikana er nær (eller over) hundre år gamle, men likevel er det mykje reprisar som du ikkje treng å vere eldgammal for å ha lest i eit tidlegare julehefte. Tilgangen på opptrykkbart materiale står dessverre ikkje alltid i forhold til seriane sin alder. Titlane er derfor kjapt gjennomgåtte, sjølv om mange av dei fell i smak.  Panelet tek for seg Snøfte Smith, Skipper’nFiinbeck Og Fia, Knoll Og Tott og  Blondie. Serien Snøfte Smiths 100 års jubileum blir i alle fall markert i forordet, men ein må sjå langt etter noko ikkje tidlegare utgjeve.

Høgdepunkt: Knoll Og Tott og Fiinbeck Og Fia er alltid ein favoritt, så lenge det er seriar av henholdsvis Knerr og McManus – Sjølv om det er snakk om reprisar som går i hyppig sirkulasjon.  Elles får Blondie meir rosande omtale enn vanleg i år; det hjelper at årets hefte inneheld stoff frå seriens meir livelege periode, 50-talet.

1 tanke om “Julehefter 2019 – Klassisk Amerikana

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *