Korrumperte nye verden

Korrumperte nye verden

Dualitet er et veldig interessant konsept som jeg har lyst til å utforske, sier Vetle Rossland. Animasjonsstudenten er ute med sin første tegneseriebok, den egenutgitte science fiction-historien «The Story of Yin».

«Fortellingen om Yin» er basert rundt konseptet dualitet. Historien tar utgangspunkt i at forskere har oppdaget en parallell verden, «Yang». Det spesielle med Yang er hvordan følelser er en form for energi der, og den dominerende følelsen er glede. Yang er derfor noe av et paradis. Men ved å sende inn mennesker med nye følelser, hver av dem med en unik egenskap i Yang, virker det uunngåelig at forskerne kommer til å korrumpere dette parallelle utopiet. De to hovedkarakterene som ender med å bli sendt til Yang er rake motsetninger: den intelligente men innadvendte Finn, og den naive og utadvendte Zoticos. Sistnevnte er den ordentlige kandidaten, den som faktisk blir valgt i tråd med testene, og som er den mest velegnete personen. Finn klarer å få lurt seg inn i Yang også, men er egentlig uegnet. Og det er egentlig takket være ham at Yang blir korrumpert.

Mary Geigers mann får innblikk i en utopisk verden, men oppdager for sent at noe er galt

Også sentral i historien er forskeren Mary Geiger, hvis ektemann dør i et av de tidlige forsøkene på å sende mennesker til Yang. Etter den hendelsen har hun blitt kald og følelsesløs, og det virker som hun driver og planlegger ting utenfor selskapets kontroll.

Vetle Rossland på Raptus

Serien er skapt av Vetle Rossland fra Kopervik på Karmøy, som for tiden inne i sitt tredje år på høgskole, nærmere bestemt animasjonslinjen i Hamar. Han står bak to serier som fortsatt ligger ute på nettserier.no, «Zeno» og «Fortellingen om Yin». Mange av karakterene forekommer i begge serier, men dukket første gang opp i «Zeno», som er en mer humorfokusert stripeserie.

Fra «Zeno». Karakterene Zoticos og Finn har endret seg noe, men Zoticos er fotsatt androgyn

«Fortellingen om Yin» foregår i år 2019. Hva vil Rossland oppnå ved å gå så kort fram i tid? – Jeg kunne jo hoppet langt fram i tid, men da måtte jeg tippet på hvordan framtiden skal bli, forklarer han, og fortsetter: – Egentlig skulle det jo vært en historie satt til nåtiden, men siden jeg holder på med dette prosjektet for tiden, tenkte jeg det kunne være smart å sette den et par år fram i tid, så når hele historien er ferdig er det omtrent akkurat riktig, rundt 2019-2020. Så da gir det mening.

Fra «The Story of Yin». …Og Finn og Zoticos har fortsatt et pussig avhengighetsforhold.

Rossland brukte sparepengene (pluss litt kronerulling blant kjente) for å finansiere en engelskspråklig egenutgivelse. Resultatet er «The Story of Yin» bind 1, som første gang ble lansert på Raptus Tegneseriefestival 2017. Første kapittel og prologen finnes på nettserier (på norsk), mens andre kapittel er eksklusivt for boka. Siste nettserier-oppdateringen før lanseringen var 7. november i fjor.

På spørsmålet om hvem han har latt seg inspirere av, nøler han litt før han framhever den japanske filmregissøren og mangategneren Satoshi Kon. – Han liker også godt å utforske konseptet med dualitet, forklarer Rossland. – Og jeg har lyst til å gjøre det samme med mine historier. Det er et veldig interessant konsept, det med at gode og onde ting er så tett linket til hverandre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com