KRIGER I EN ANNEN VERDEN

Dersom du har lyst til å lese en virkelig god tegneserie bør du prøve BIRTHRIGHT. Men du må skaffe den amerikanske utgivelsen, for den finnes ikke på skandinavisk, ikke foreløpig i hvert fall.

Aaron er i parken og leker med sin lille sønn Mike. Og så skjer alle foreldres mareritt. Mike forsvinner. Politiet mistenker at Aaron har noe å gjøre med med sønnens forsvinning. Aaron og kona klarer ikke å takle alle påkjenningene sammen, og ekteskapet ryker. Deres andre sønn Brennan, storebroren til Mike, gjør sitt beste for å hjelpe faren.

Ett år senere dukker Mike opp igjen. Men da har han blitt en voksen kriger.  Han har vært i en annen verden hvor tiden går annerledes. Aaron prøver å fortelle kona at sønnen er tilbake, men hun klarer ikke å se at dette er hennes sønn. Denne voldsomme krigeren kan da umulig være hennes lille gutt?

Mike kommer tilbake som en mann, og vel så det.
Mike kommer tilbake som en mann, og vel så det.

Historien er glimrende fortalt. Vi følger Aaron som må bevise at han ikke har utsatt sønnen for noe. Han må overbevise kona om at sønnen er tilbake. Vi følger Brennan som prøver å hjelpe både faren og lillebroren. Lillebroren har nå blitt en muskuløs kriger med sverd som slåss mot monster fra en annen verden. Og vi følger Mike som har havnet i en annen verden hvor han sloss mot unaturlige vesener. Disse onde skapningene ønsker nå å ta over også vår verden. Og kan vi egentlig stole på Mike? Har han inngått en avtale med den onde skapningen i Terrenos? Joshua Williamson lever et spennende og fengende manus til serien. Og Andrei Brennan illustrerer det hele med flotte tegninger som viser oss en fantastisk historie som utspiller seg i to verdener.

En vidunderlig ny, men langt fra idyllisk, verden.
En vidunderlig ny, men langt fra idyllisk, verden.

Serien BIRTHRIGHT utgis av Image Comics. Det har kommet 3 TP’er (samlebøker) på amerikansk, og den fjerde kommer i januar.

Birthright vol 1: Homecoming
Skrevet av Joshua Williamson og tegnet av Andrei Bressan
128 sider
Image comics

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *