Med pulsen på T-banen

«T-banen i Oslo» er et godt og informativt hefte med både tegneserier og tekster om kollektivtrafikksystemet i hovedstaden.

Kristian Krohg-Sørensen er i ferd med å sette solide spor etter seg som historieforteller i tegneserieform. Med første bind av tegneserietrilogien «Gulosten» hadde Krohg-Sørensen en sjeldent god debut som serieskaper, og dette fulgte han opp i 2015 med et hefte om historien til Sporveien i Oslo.

Like før jul var et nytt tegneseriehefte om kollektivtrafikk i Oslo ute, og «T-banen i Oslo» tar for seg undergrunnssystemet i hovedstaden. Krohg-Sørensen følger T-banens historikk tilbake til den offisielle åpningen i 1966, men han stopper ikke der. I tillegg ser han på metrosystemets forhistorie i Oslo og trekker også tråder til kollektivsystemer i utlandet.

«T-banen i Oslo» er en blanding av tegneserier og tekster. Kristian Krohg-Sørensen velger å kombinere en enkeltside med tekst med en tegneserieside. Formen gir et glimrende utgangspunkt for variasjoner, og Krohg-Sørensen leker seg med anekdoter, faktastoff og forløp basert på researchen han har gjort. Det hele krydres med morsomme kommentarer og flere artige dialoger. Dermed blir «T-banen i Oslo» en herlig faktabasert pakke det er vanskelig å legge fra seg.

Tegnestilen til Kristian Krohg-Sørensen er lett gjenkjennelig. Bygninger, kjøretøy og natur er skildret temmelig realitisk, mens Krohg-Sørensen bruker en mer forenklet og ikonisk stil på ansikter og mennesker. Det gir en sjarmerende og ekte helhet som skaper en flott dynamikk i både enkelttegninger og sekvenser.

«T-banen» i Oslo er en ny, flott utgivelse fra Kristian Krohg-Sørensen som gjør at det er lett å se frem til nye tegneserier fra den kanten.

 

«T-banen i Oslo»

Av: Kristian Krohg-Sørensen

36 sider

69 kroner

Sporveien

Anmeldelsen er tidligere trykt i Sydvesten 12. januar 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *