Raptus førsteinntrykk

Raptus førsteinntrykk

Septembervarmen kan vise seg å være en av de største utfordringene for Raptus Tegneseriefestival i år. Denne uka har vært varmere enn mesteparten av sommmeren i Bergen, og verken hovedsalen «Sydneshaugen» på Scandic Bergen City eller markedsplassen ser ut til å være godt nok ventilert.

En time inne i årets festival er oppmerksomheten imidlertid upåklagelig. Det var tilnærmet full sal på Sydneshaugen da festivalsjefer Øyvind Naterstad og Frode Haaland presenterte årets gjester klokka 16 i dag – De av dem som kunne komme. Bare halvparten av gjestene kunne komme på åpningen, men det skyldtes ikke forsinkelser; alle gjester på programmet er nå i Bergen, men flere av dem var opptatt med å sette opp stands. Spøkefullt ble det sagt at presentasjonen burde vært holdt på markedsplassen.

, F.v. Kristian Hellesund, Marcus L., Karstein Volle, Nik Abnett, Dan Banett, Karoline Stjernfelt, Henrik Rehr, Thierry Capezzone, Rasmus Julius, Tome og Dan. Øverst; Øyvind Naterstad
, F.v. Kristian Hellesund, Marcus L., Karstein Volle, Nik Abnett, Dan Abnett, Karoline Stjernfelt, Henrik Rehr, Thierry Capezzone, Rasmus Julius, Tome og Dan. Øverst; Øyvind Naterstad

Det legges opp til et variert program. I den grad det peker seg ut noen tema, kan en snakke om populære tegnefilmfigurer med Agnes Garbowska (My Little Pony), Sara Richard og Vincent Deporter (Svampebob, Scooby-Doo); fransk-belgisk tegneseriekunst med Tome, Dan og Thierry Capezzone; Italia med Paolo Mottura og Tito Faraci, og et lite, men svært allsidig utvalg av danske serieskapere som Henrik Rehr, Karoline Stjernfelt og Rasmus Julius.

 

One thought on “Raptus førsteinntrykk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com