Sleivdal til Egmont

Egmont får verdens verste bedriftslag (på trykk) når ny Sleivdal-bok kommer til høsten.

Det var tegneseriens egen Twitterkonto som først kunne melde denne nyheten. Denne aller første Sleivdal-publikasjonen fra Egmont utkommer 30. august, og det er snakk om en 120 sider paperback i stort format.

Øyvind Sveen og Ivan Emberlands humoristiske fotballserie Sleivdal IL var en institusjon i Stabenfeldts BOING-klubb i nærmere tjue år før den fikk avskjed med et kombinert album/julehefte i 2015. Etterpå kom det en egenutgitt hardcoverbok, «Tabellen er lang!» i 2016, og siden da har serien vært holdt delvis i live med månedlige episoder av halvveis-spinoffen «Sleivdal Junior» i Norsk Barneblad , samt regelmessig oppdatering av twitterkontoen @sleivdal.

Serienett har snakket med den ene av de to serieskaperne, Øyvind Sveen, som kan fortelle at de hadde et møte med Egmont i fjor høst, der de på uformelt vis diskuterte oppdragsprosjekter. Sveen kan ikke huske at Sleivdal ble nevnt spesielt. Under et oppfølgingsmøte i april kom likevel forslaget fra Tormod Løkling om å prøve en Sleivdal-bok/album med en blanding av nytt og gammelt materiale. – Dette kom helt ut av det blå, innrømmer Sveen.  -Vi hadde kanskje sett for oss en biserie-rolle i et annet månedsblad eller noe, om et comeback [for Sleivdal] skulle bli aktuelt.

En ny historie involverer Hallvar Thorkildsen i engelsk fotball, langt fra for først gang.

-Boka kommer til å inneholde en ny åpningshistorie på rundt 20 sider, forteller han videre. -Historien foregår nord i England. Vi hopper rett inn i Premier League og leker med nordmenns ekstremt tette forhold til Manchester United og Liverpool – med et ryggbrukket Sleivdal IL som et tynt vevd bakteppe. Men det forandrer seg jo fort.

Foruten åpningshistorien blir det også en rekke sider med nytt tekst- og fotobasert bakgrunnsstoff, pluss mange nye striper og et utvalg av lengre episoder fra seriens nyere år (2010-15). Disse har Sveen og Emberland valgt å ta med fordi mange gamle Sleivdal-fans nok hadde falt fra BOING-Klubben før disse kom på trykk. Kun én episode fra «Tabellen er lang!» er med, rett og slett fordi serieskaperne synes den er drivende god. Og i stripesekvensene er det endel overlapping, fordi disse er sortert tematisk og som karakterstudier av figurene. -Et par scener med en aldersgrense sjelden sett fra oss er også med, kan Sveen røpe.

Sveen og Emberlands egen ønskereprise «King of Quiz» er med i den nye boka

Sleivdal har tidligere alltid utkommet i abonnementspublikasjoner, eller måtte bestilles fra utgiver, med «Tabellen er lang!» som eneste unntak (den kunne kjøpes i bokhandelen). Når Sleivdal nå blir å finne i bladkiosken, lover Sveen at oppbygningen er tilpasset nye lesere. De får en åpningshistorie som foregår i september 2019, de får hilse på Sleivdal Junior-galleriet, de introduseres for hovedpersonene i tur og orden i nøye planlagte stripesekvenser, og de får vite litt om bakgrunnen for serien.

Begge serieskaperne bor utenlands, men lanseringen sammenfaller med Ivan Emberlands besøk til gamlelandet, som varer mesteparten av september.


Les også:
Sleivdal – Veien videre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *