Stålmannen er tilbake

«Superman: Earth One» er en flott nyversjon av opprinnelseshistorien til Mannen av stål.

De siste årene har det vært minimalt av amerikanske superheltutgivelser i norsk språkdrakt. Derfor er det hyggelig å se at forlaget Egmont satser på nytt, og akkurat nå er tegneserieboken «Superman: Earth One» i salg.

Dette er en annerledes tolkning av Mannen av stål, og den inngår i en samling «Earth One»-tegneserieromaner i USA, der de mest kjente av forlaget DC Comics’ superhelter som Batman, Wonder Woman og Teen Titans også har fått egne bind.

«Superman: Earth One» er skrevet av en veteran innen bransjen. J. Michael Straczynski har skrevet for både fjernsyn og et tegneserielesende publikum, og her til lands har vi sett en rekke av hans historier med Spider-Man. Straczynski velger i denne boken å presentere en nytolkning av Supermans opprinnelse, og vi møter en ung Clark Kent som for første gang inntar storbyen Metropolis. Der prøver han flere ulike yrkesmuligheter før han ender opp som journalist i avisen Daily Planet.

Dette er et spennende valg av Straczynski, for det er ikke gitt at en person med de samme ferdighetene som Clark Kent nødvendigvis må ende opp som superhelt. Kent gjør det stort i både baseball og amerikansk fotball, og Straczynski klarer også å få frem en viss usikkerhet i hovedpersonen sin til tross for alt han mestrer.

Underveis blir det selvsagt etter hvert utfordringer både som superhelt og på det personlige planet. Clark Kent må som Superman blant annet ordne opp når Jorden blir angrepet, og det viser seg at angrepet har noe med Supermans hjemplanet Krypton å gjøre.

Michael Straczynski har skrevet en god og lesverdig historie, og Shane Davis bidrar med flotte tegninger. Davis er flink på sidelay-out, og han lager også en flott fremdrift med sine tegninger. Ansiktsuttrykk er han også flink på, og ulike actionsekvenser fungerer veldig godt.

«Superman: Earth One» er en god nyintroduksjon til amerikanske superhelttegneserier på norsk, og boken kan leses uten noen som helst forkunnskaper om verken genren eller tidligere historier. Det er en stor fordel, for det er ofte ankepunktet ved superhelttegneserier.

 

«Superman: Earth One»

Av: J. Michael Straczynski og Shane Davis

ISBN 978-82-429-5686-6

140 sider

129,90 kroner

Egmont Publishing

 

Anmeldelsen er tidligere trykt i Sydvesten 23. mars 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *