Seriefest vender tilbake

Tegneseriefestivalen for barn ble arrangert årlig ved Deichman Grünerløkka i perioden 2013-2017. I mars er den tilbake.

Seriefest skal være en tegneseriefestival for barn på barnas premisser, sier Serietekets Melina Edvardsen. Festivalen består av en kombinasjon av workshops, aktiviteter, forfatterbesøk og musikalske innslag som på ulike måter har noe med tegneserier å gjøre. Som på 2010-tallet skal den foregå på Deichman Grünerløkka, i Serieteket. Arrangementsdatoene er 24. og 25 mars.

Uken før festivalen blir innledet med at inviterte lokale skoleklasser får være med Helen Kaldheim på bokbad. Program for fredag den 24. er ikke spikret, men hovedprogrammet på lørdag den 25. er klart. Dette skal foregår over hele Deichman Grünerløkka, med servering av lett festivalmat. Inngang er gratis, inkludert servering.

NME-serieskaperne blir involvert, men ikke bare dem. Cha Sandmæl skal holde tegneserieworkshop, Sara Hjardar lager skumle illustrasjoner, Alexander Kirkwood Brown og Andreas Iversen som skal lese fra Edward Rubikons Mysterier og tar gjestene med på spøkelsesjakt på huset, John Jamtli forteller om sabotasjeaksjoner og andre verdenskrig, og skaperen av «Nils og Magga», Terje Wollmann, spiller en flerspråklig samisk og norsk teaterforestilling basert på tegneserien. Ettermiddagen rundes av med en minikonsert av «Blokk til blokk», den musikalske teaterforestillingen som den biografiske hip hop-tegneserien med samme navn er basert på. 

I tilligg inviterer Tøyen tegneserieverksted til 12 timers tegneseriemaraton for ungdom, der gjestene blir invitert til å lage sine egne tegneseriehefter med hjelp av veiledere. Mer info om påmelding kommer.

Vi har lyst til å ta på alvor den interessen barn og unge viser for tegneserier, og samtidig sette tegneserier i sammenheng med ulike tematikker og kulturuttrykk , sier Melina Edvardsen avslutningsvis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *