NFFOs tegneserieverksted framskyndes

Lene Ask og Tore Strand Olsen leder årets tegneserieverksted for sakprosategneserier, med oppfølging på OCX’ fagdag.

Som i fjor er det Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening (NFFO) som inviterer til verksted i samarbeid med OCX. Nytt av året er at arrangementet holdes lenge før OCX, den 3. april, mens fjorårets verksted fant sted i samme uke som festivalen. – Vi har tenkt lenge på hvordan vi kan nå ut til potensielle tegneserieskapere og finne et opplegg som kan inspirere dem til å jobbe videre med prosjektene sine, forklarer prosjektansvarlig Lan Phuong Le fra NFFO. Ved å framskynde verkstedet kommer serieskaperne til å ha konkrete arbeid/skisser som de kan vise fram på fagdagen 11. juni, under årets OCX.  Utstillingen skal være på Grafill i R21.  

Lene Ask har lang erfaring med sakprosa i tegneserier, helt siden den selvbiografiske debuten «Hitler, Jesus og Farfar».

-Vi har jobbet lenge med å prøve å få til et godt opplegg for ferske tegneserieskapere, og har derfor endret på kravene til søknaden i samarbeid med Lene og Tore, forteller Lan videre. I tillegg kommer de til å vektlegge informasjon om NFFOs stipendmuligheter, og oppfordre deltakerne til å søke på foreningens prosjektstipender. – Det vi håper, er å styrke tegneserieskaperes kunnskap om hva sakprosa er og hvordan man kan jobbe for å skape interessante sakprosategneserier, avslutter hun.

Søknadsfrist er 13. mars, og kost og losji blir dekket. Verkstedet har åtte plasser. Klikk her for nærmere påmeldingsinformasjon.

Les om fjorårets NFFO Tegneserieverksted her

(Øverst: Tore Strand Olsens kanskje mest kjente bidrag til norske sakprosategneserier er «Jeg, Arne Næss» fra 2001)

1 tanke om “NFFOs tegneserieverksted framskyndes

  1. The Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening (NFFO) is taking a proactive approach to engage potential comic book creators by organizing a workshop in collaboration with OCX. Unlike last year, this year’s event is scheduled for April 3, well before OCX, offering participants more time to develop their projects. Lan Phuong Le, the project manager from NFFO, emphasizes the intention to inspire creators and provide them with a platform to showcase concrete work or sketches during the OCX on June 11. The exhibition at Grafill in R21 adds an exciting dimension to this initiative, fostering a creative and collaborative environment for aspiring comic artists.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *