Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

DEN MAGISKE HATTEN (20.03.06 )

Serienett har allerede presentert en anmeldelse av H. C. Andersen jr-albumet “Den magiske hatten”. Her er en ny omtale skrevet av Stefan Andreas Sture.

Av: Stefan Andreas Sture

H. C. Andersen Junior er allerede i handelen og den mest familievennelige serien i bunken. Som man forstår av tittelen handler det om vår alles H. C. Andersen som barn. Dette er riktignok ikke en biografisk serie, den forholder seg ganske løselig til fakta. Til gjengjeld har det blitt en sprelsk, fargerik og munter tegneserie ut av det. H. C. og andre kjente forfattere, som for eksempel Shakespeare og Edgar Allan Poe, møtes som spøkelser på et foredrag om H. C. Andersen. Foredragsholderen kommer med noen pinlige avsløringer om Andersen som barn. Han blir ille til mote, og de andre spøkelsene ber han fortelle sin versjon. Dette er opptakten til historien, og også noe av det morsomste i albumet. Resten er også artig og underholdende, bevare meg vel, og tegningene er friske og fulle av liv. Historien har mange referanser til H. C. Andersens eventyr og fortellinger, og det fortelles lekent og fantasifullt. Rett og slett en god start, og som det skal bli interessant å se hvordan utvikler seg videre.

T. Capezzone og J. Rybka:
H. C. Andersen Junior
Den magiske hatten
Tegneserie
Seriehuset
Terning 4

(Teksten er tidligere publisert i SarpsborgAvisa.)

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)