Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

LESVERDIGE FILMHELTER (20.03.06 )

Egmont Serieforlaget satte en høy standard for X-Men-heftene i 2006 med årets første blad. Den gode standarden følges opp i X-Men nr. 2/2006.

Av: Kristian Hellesund

I mai inntar superheltgruppen X-Men norske kinosaler med den tredje spillefilmen basert på tegneseriefigurene. Før den tid er det verdt å sjekke ut mutantenes norske tegneserieblad. I X-Men nr. 1/2006 dukket begynnelsen på X-Men-historiene til Joss Whedon (tekst) og John Cassaday (tegning) opp. I nr. 2/2006 kan Egmont Serieforlaget by på fortsettelsen, og Whedon beviser nok en gang at han er en dyktig forfatter. Skaperen av fjernsynsserien Buffy The Vampire Slayer skildrer troverdige karakterer, og han er flink til å skape interessant dialog. I dette heftet lar manusforfatteren en gammel kjenning for norske X-Men-lesere fra åttitallet, Colossus, dukke opp igjen. Dermed må Kitty Pryde nok en gang forholde seg til sin tidligere kjæreste. Samtidig fortsetter X-mutantene sin kamp med den utenomjordiske Ord, og leserne får følge videre konsekvensene av kuren som gjør slutt på mutasjoner.

Men det stopper ikke med X-Men i dette heftet. I tillegg presenteres det en ny del av miniserien Wolverine: The End – en fremtidsskildring der den kanadiske superhelten er i fokus. Etter noen avsnitt med lite handling, er det action for alle pengene her. Dette er helt klart den beste delen av miniserien så langt, og den lover godt før avslutningen i årets tredje X-Men-blad.

X-Men nr. 2/2006 er glimrende lesning, og redaksjonelt sett gjøres det en god jobb med resyméer som fører leserne lett inn i innholdet. Mange superhelttegneserier kan være vanskelig å trenge inn i, men det gjelder ikke dette heftet. Dette er utmerket lesestoff!

X-Men nr. 2/2006
100 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)