Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

VERNEVERDIG MARGARIN (25.03.06 )

Det er ennå noen uker til Seriehusets samling av Margarin er tilgjengelig hos bokhandlerne. Stefan Andreas Sture har sett nærmere på hva man kan vente seg i utgivelsen.

Av: Stefan Andreas Sture

Kristopher Schau trenger vel knapt noen nærmere presentasjon etter sine mange framstøt på scene, tv og i radio. Det kanskje færre vet, er at han er en virkelig tegneseriefantast. Denne serien, som han skapte sammen med Øystein Runde, er et resultat av denne kjærligheten til tegneserier. Kanskje da ikke minst til undergrunnstegneserier, for det lukter undergrunn lang vei – selv om jeg ikke kan huske å ha lest noe lignende, uansett format eller sjanger. De to herrene har skapt noe helt unikt, og ikke rent lite ubehagelig. Det er absurd og groteske detaljer så det holder. Men ubehaget ligger nok minst like mye i historien. Som leser blir man ført ut på glattisen, og man er hele tiden usikker på hvor man vil ende. Rett som det er må man gå tilbake for å sjekke detaljer eller hva man har gått glipp av. Jeg skal ikke engang forsøke å kort oppsummere hva dette handler om, det bør du unne deg å finne ut på egenhånd. Dette albumet kommer også i handelen i begynnelsen av april. All honnør til Seriehuset som gir ut det samlet, dette blir nok en framtidig klassiker.

Kristopher Schau og Øystein Runde:
Margarin
Tegneserie
80 sider
Seriehuset
Terning 5

(Teksten er tidligere publisert i SarpsborgAvisa.)

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)